Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Διατάγματα κράτησης δύο ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον τεσσάρων προσώπων προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για την υπόθεση πυροβολισμών και θανάτωση του σκύλου του που κατήγγειλε 38χρονος.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου στις 31 Δεκεμβρίου, 2022 38χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Πάφου κατήγγειλε στην Αστυνομία δύο επεισόδια που διαπράχτηκαν εις βάρος του τα οποία είχαν διαπραχτεί το πρώτο στις 10 Δεκεμβρίου και το δεύτερο στις 29 Δεκεμβρίου, 2022.

Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως το πρώτο επεισόδιο αφορούσε καταγγελία ότι κατά την διάρκεια της νύχτας ρίφθηκαν πυροβολισμοί κατά της κατοικίας του με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε παράθυρα και επίσης φονεύτηκε ο σκύλος που είχε στην αυλή της κατοικίας του. Όσον αφορά το δεύτερο επεισόδιο ανέφερε πως ενώ βρισκόταν σε περίπτερο στην πόλη της Πάφου τέσσερα πρόσωπα του επιτέθηκαν και τον κτύπησαν αφού χρησιμοποίησαν εναντίον του δακρυγόνο σπρέι.

Για τα δύο επεισόδια εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον πέντε προσώπων ηλικίας 22 μέχρι 42 χρόνων. Έχουν συλληφθεί οι τέσσερις και οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου και εναντίον τους εξασφαλίστηκαν διατάγματα κράτησης δύο ημερών. Καταζητείται επίσης ένα άτομο ηλικίας 22 ετών.

Ο κ. Νικολάου πρόσθεσε πως στα πλαίσια των εξετάσεων διερευνώνται κατά πόσο κάποιες εγκληματικές πράξεις συνδέονται μεταξύ τους. Η Αστυνομία εκτιμά ότι τα περιστατικά αυτά φέρεται να συνδέονται και με δυο εμπρησμούς οχημάτων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Πέγειας.