Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηυ5

«Από το καλό στο καλύτερο», η κατάσταση της υγείας της 4χρονης με στρεπτόκοκκο Α΄ που νοσηλεύεται στην πανεπιστημιακή κλινική Τελασομέρ στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη.  Σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», αναφέρθηκε και σε όλους τους ασθενείς που βρίσκονται σε διάφορες χώρες του κόσμου, δίνοντας την δική τους μάχη για ζωή.

Όσον αφορά το 4χρονο κοριτσάκι, δήλωσε ότι, «αναμένουμε να αποσωληνωθεί και με την τελευταία ενημέρωση που είχα το κοριτσάκι πάει από το καλό στο καλύτερο».

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση που πήρα, διότι το παιδάκι αν έμενε εδώ, πραγματικά θα πέθαινε», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, η επιχείρηση μεταφοράς της ήταν μια πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα. 

Στην ναυλωμένη πτήση επέβαινε έμπειρο ιατρικό επιτελείο, μεταξύ των οποίων παιδοχειρούργος και νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στη χρήση του μηχανήματος και η υποδιευθύντρια της μονάδας εντατικής θεραπείας παίδων της πανεπιστημιακής κλινικής Τελασομέρ.

Οι Κύπριοι «ήρωες» από Γερμανία…μέχρι Ελλάδα

Την δική τους μάχη δίνουν συμπολίτες μας σε διάφορες χώρες με το Υπουργείο Υγείας να στέκεται αρωγός δίπλα τους αλλά και στις οικογένειες τους αφού κανένας γονιός δεν επέλεξε να μοιράζεται η οικογένειά του, να μένει χωρίς δουλειά και να ζει για μήνες ή και χρόνια σε ένα νοσοκομείο με το άρρωστο παιδί του.

Η Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται, για τις μεταμοσχεύσεις, για τα όσα κατάφεραν είτε αυτό αφορά την διαμονή, είτε εμβόλια που χορηγήθηκαν δωρεάν αλλά και αναλυτικά για τους κύπριους, μικρούς και μεγάλους ήρωες.

Συγκεκριμένα:

-Στην Γερμανία έχουμε 34 ασθενείς

-Στο Ισραήλ 5 ασθενείς

-Στην Ελλάδα 7 ασθενείς 

-Στο Βέλγιο 1 ασθενή

-Στην Γαλλία 3 ασθενείς

-Στην Αγγλία θα στείλουν 4 περιστατικά 

Συνολικά το 2022 στάλθηκαν στο εξωτερικό 1,242 και «σηκώθηκαν» 74 αεράμπουλες.   

Αναλυτικά όσα ανέφερε η Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη: