Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία ΑΗΚ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση του Υπουργού Εργασίας Κυριάκου Κούσιου με τους Υπουργούς Οικονομικών και Ενέργειας όσο αφορά τα αιτήματα των εργαζομένων της Αρχής Ηλεκτρισμού μετά τις δηλώσεις των εργαζομένων για ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματα τους.

Μετά την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (PAEK) να αποκλειστεί εντελώς η ΑΗΚ υπήρξαν εξελίξεις και αφέθηκε να νοηθεί ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού θα μπορούσε να προχωρήσει με ένα σωστό προγραμματισμό στην δραστηριοποίηση καθώς και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Απεναντίας τα αιτήματα των συντεχνιών είναι πολύ γνωστά σε όλους. Αφορούν κυρίως της στελέχωση του οργανισμού, τον σταθμό Δεκέλειας, ενώ το μεγαλύτερο «αγκάθι» φαίνεται να είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΠΟΠΑΗ, Κυριάκο Ταφούνα η τοποθέτηση του Υπουργείου και η προώθηση του δεκαετούς προγράμματος που ετοίμασε η ΑΗΚ όσο αφορά τη δραστηριοποίηση σε ΑΠΕ, έχει πάει προς τη PAEK μέσω του Υπουργείου με δύο βασικές προϋποθέσεις.

Ο πρώτος όρος αφορά την απόσυρση συμβατικής παραγωγής η οποία κρίνεται από την ΑΗΚ ως ανέφικτη και ο δεύτερος έχει να κάνει με την όποια ενδεχόμενη ανάπτυξη θα απαιτηθεί στα δίκτυα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή.