Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυριακος κουσιος

Καθοριστικό τετ-α-τετ Υπουργού Εργασίας Κυριάκου Κούσιου με εργοδότες και συντεχνίες την ερχόμενη Δευτέρα για την ΑΤΑ, ενώ, όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αύριο Τρίτη, 03/01, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Ενέργειας σχετικά με τα αιτήματα των εργαζομένων της Αρχής Ηλεκτρισμού.         

Κυριάκος Κούσιος- Υπουργός Εργασίας για κατώτατο μισθό

Μια σημαντική μεταρρύθμιση του Προέδρου Αναστασιάδη, μια κατάκτηση για τους εργαζομένους μας. Επωφελούνται 80,000 συμπολίτες μας εκ των οποίων οι 40,000, επηρεάζεται ο μισθός τους μέχρι και 30%

Ανέφερε πως είναι μια μεταρρύθμιση η οποία θα αναπροσαρμόζεται συνεχώς αφού όπως είναι γνωστό, ότι την 1/01/24 θα γίνει η πρώτη αναπροσαρμογή.

Ερωτηθείς εάν θα γίνονται έλεγχοι από το Υπουργείο Εργασίας, είπε χαρακτηριστικά πως, «δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα εφόσον παρατηρηθεί παραβίαση του διατάγματος για τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό».

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες, εάν πέσει στην αντίληψη τους παραβίαση να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου και να κάνουν καταγγελία.

Κεφάλαιο ΑΤΑ

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να προσπαθήσω με τους κοινωνικούς εταίρους για να έχουμε μια συναινετική κατάληξη. Θα συναντηθούμε με την εργοδοτική πλευρά στις 9 Ιανουαρίου και στις 12 θα συναντηθούν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι.

Κυριάκος Κούσιος- Υπουργός Εργασίας για ΑΤΑ

Δεν είμαι αισιόδοξος είναι γνωστές οι τοποθετήσεις των δύο πλευρών, είναι εκ δια μέτρου αντίθετες

Όσον αφορά την Αρχή Ηλεκτρισμού, είπε ότι, «Αύριο θα συναντηθώ με τον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Ενέργειας για να συζητήσουμε τα διαδικαστικά και ευελπιστώ, ότι την ερχόμενη βδομάδα θα συναντηθούμε με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις».