Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π9ιθ

Αύριο αποφασίζει αν θα επιβάλει περιορισμούς ή όχι στα ταξίδια από την Κίνα η Κύπρος. Υπουργός Υγείας και επιδημιολόγοι συνεδριάζουν για να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να επιβληθούν οποιοιδήποτε περιορισμοί στα ταξίδια από την Κίνα.

Ο Υπ. Υγείας αναμένει επίσης στοιχεία από την Ιταλία, σχετικά με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Μιλάνο και τα οποία αφορούν σε επιβάτες από την Κίνα, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι η μετάλλαξη που εντοπίστηκε είναι αυτή που είχε εντοπιστεί και στην Κύπρο το καλοκαίρι.

Φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα είπε συγκεκριμένα ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή του μεγαλύτερου Ινστιτούτου Λοιμώξεων της Ευρώπης, που είναι στην Ιταλία, υπενθυμίζοντας πως τον περασμένο Οκτώβριο υπέγραψε συμφωνία με τον ομόλογο του, τον Υπουργό Υγείας της Ιταλίας, συμφωνία που χαρακτήρισε χρήσιμη την δεδομένη στιγμή.

«Θα έχω κάποια στοιχεία αύριο, τα οποία θα τεθούν ενώπιον των ειδικών, ώστε να αποφασίσουμε εάν θα λάβουμε μέτρα στη χώρα μας», ανέφερε.

Για το σενάριο λήψης μέτρων στην Κύπρο, δήλωσε πως «ο κόσμος να νιώθει άνετα γιατί μια από τις πρώτες αποφάσεις που έχω λάβει όταν ανέλαβα το Υπουργείο Υγείας, ήταν να γίνεται ο έλεγχος των λοιμώξεων στη χώρα μας. Γνωρίζουμε κάθε βδομάδα τι λοιμώξεις υπάρχουν».

Ο ίδιος επισκέφτηκε τις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, γιατί όπως είπε θέλησε να τους δείξει στο προσωπικό και τους ιατρούς ότι είναι δίπλα τους και να νιώσει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει.

Όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: