Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

O Bασίλης Χαραλαμπόπουλος έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στο επάγγελμα του ηθοποιού.

Μιλώντας στο «Art Week», δήλωσε αρχικά, πως ένας ηθοποιός μπορεί να ασκήσει οποιοδήποτε επάγγελμα, χωρίς όμως να το αγαπά.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε οποιαδήποτε δουλειά, όμως δεν θα την αγαπούσαμε. Θα την κάναμε μόνο για την επιβίωσή μας», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε για τη στιγμή εκείνη που θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το θέατρο. Όπως είπε, θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί καλά για τότε.

«Αν δεν έχω δημιουργήσει έναν πραγματικό κόσμο να με περιμένει, νομίζω ότι θα χάσω το μυαλό μου. Θα πρέπει να έχω προετοιμαστεί για οταν δεν θα με θέλει η σκηνή. Δεν θέλω να βρεθώ ξαφνικά μόνος στο σκοτάδι. Θέλω φως, μία πραγματική ζωή», δήλωσε.

Όπως σημείωσε παρακάτω, το επάγγελμα του ηθοποιού δημιουργεί σε κάποιον την ψευδαίσθηση ότι «είναι κάποιος». Εξήγησε λοιπόν, τι συμβαίνει αν χάσει αυτή την «ιδέα» για τον εαυτό του.

«Η σημαντικότητα που μας δίνει αυτό που κάνουμε, είναι τόσο περίεργη, γιατί αν δεν είσαι προετοιμασμένος, νομίζεις ότι είσαι κάποιος. Αν το χάσεις μετά, γίνεται ναρκωτικό. Μπορεί να κάνεις ό,τι τρέλα μπορεί να φανταστεί ο καθένας για να υπάρχεις και για να σε συζητάνε. Αλλά στην ουσία δεν είσαι πια σημαντικός καλλιτέχνης», κατέληξε.

Πηγή: Protothema.gr