Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αφγανιστάν

Άγνωστος μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στην είσοδο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, Abdul Nafi Takor, δεν έδωσε διευκρινίσεις για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

Εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, σύμφωνα με αναφορές του Aljazeera. Γίνεται αναφορά για οκτώ τραυματίες.

«Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά», υπογράμμισε. «Ένας αριθμός συμπατριωτών μας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την έκρηξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι επίσημες αρχές, όπως σημείωσε, αρχές ερευνούν το συμβάν.

Να σημειωθεί πως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας και το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι κάτοικοι που ζουν κοντά στις εγκαταστάσεις δήλωσαν πως άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη λίγο πριν από τις 8 το πρωί, τοπική ώρα. Η περιοχή γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας. 

Χωρίς τέλος οι επιθέσεις

Αν και οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι η κατάσταση ασφαλείας της χώρας έχει βελτιωθεί από τον Αύγουστο του 2021, όταν κατέλαβαν και πάλι την εξουσία στη χώρα, στη χώρα έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές επιθέσεις. Για ορισμένες από τις επιθέσεις την ευθύνη ανέλαβε το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Ήταν στις 12 Δεκεμβρίου που το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο της Καμπούλ όπου διέμεναν Κινέζοι επιχειρηματίες.

Πέντε πολίτες της Κίνας είχαν τραυματιστεί από την επίθεση, στη διάρκεια της οποίας ένοικοι του ξενοδοχείου πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν, ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά στο κτίριο.

Πηγή: In.gr