Τηλεόραση Ραδιόφωνο
]-

Με διακριτικότητα και λεπτούς χειρισμούς εδώ και δέκα ημέρες, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) παρακολουθούσε και διερευνούσε την υπόθεση με τα πακέτα κάνναβης που ξέβραζε η θάλασσα στα Κατεχόμενα και τις ελεύθερες περιοχές.

Τα πρώτα πακέτα με δεκάδες κιλά κάνναβη, εντοπίστηκαν από Τούρκους στρατιώτες στις 20 Δεκεμβρίου στην παραλιακή περιοχή από την Αμμόχωστο μέχρι το Ριζοκάρπασο. Με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και στην ΥΚΑΝ στις ελεύθερες περιοχές.

Αστυνομικοί εντόπισαν τα πρώτα φορτία..

Άμεσα δόθηκαν οδηγίες και μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών περιπολούσαν μέρα και νύχτα στις ακτές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ενώ άκατοι της Λιμενικής χτένιζαν το θαλάσσιο χώρο για ύποπτες κινήσεις σκαφών, αλλά και για πακέτα με κάνναβη

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα όπως αποκάλυψε από το πρωί το ant1live, καταγράφηκαν πριν από μία εβδομάδα όταν μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν συσκευασίες με 29 συνολικά κιλά κάνναβης, στη θαλάσσια περιοχή του Πρωταρά. Τα πακέτα ομοίαζαν με αυτά των Κατεχομένων.

Ποιοι και γιατί τα ξεφορτώθηκαν…..

Χθες αργά το απόγευμα τουρίστας εντόπισε άλλα τρία πακέτα με κάνναβη στην ακτή του Πρωταρά θέτοντας και πάλι σε κινητοποίηση τις Αρχές.

Πρωί πρωί υπό κάλυψη αστυνομικοί έσπευσαν επιτόπου και με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών πραγματοποίησαν εξονυχιστικές έρευνες από τον κόλπο της ΜΜΑΔ μέχρι και το λιμανάκι, χωρίς ωστόσο θετικό αποτέλεσμα

Η υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή και ήδη έχουν ενημερωθεί η Interpol και Europol, αφού φαίνεται τα πακέτα με την κάνναβη που ξεφράζει η θάλασσα να αποτελούν μέρος παράνομου φορτίου πλοίου από το Λίβανο.

Άλλα δυο κιλά αργά το απόγευμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, αργά το απόγευμα οι Αρχές εντόπισαν άλλα κιλά κάνναβης τα οποία ουσιαστικά ξέβρασε η θάλασσα στις ελεύθερες περιοχές.

Αργά το απόγευμα τα μέλη της ΥΚΑΝ που περιπολούσαν στην περιοχή φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1    να εντόπισαν δύο ακόμη πακέτα με κάνναβη, με την συνολική ποσότητα που εντοπίστηκε τις τελευταίες δέκα μέρες να ξεπερνά τα 32 κιλά κάνναβη. 

Για την υπόθεση φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη τα επόμενα 24ωρα, ώστε να αξιολογηθεί η όλη κατάσταση.