Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγορά ψώνια τραπέζι φρούτα λαχανικά
*Φωτογραφία αρχείου

Τα τελευταία ψώνια για το γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, έκαναν σήμερα οι Κύπριοι καταναλωτές. 

Το μενού για απόψε πλούσιο, με παραδοσιακά εδέσματα και σούβλα. Με τους περισσότερους να αποχαιρετούν τον παλιό το χρόνο και να καλωσορίζουν το νέο στο σπίτι με φίλους και συγγενείς.

Όσο για τις τιμές, είναι λίγο πιο πάνω από τις περσινές, λόγω πληθωρισμού και ακρίβειας συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε υπεραγορές, κρεοπωλεία, φρουταρίες και αρτοποιεία επικρατούσε από το πρωί το αδιαχώρητο, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση και στα καταστήματα για τα δώρα του Αη Βασίλη.

 Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου, «η επισκεψιμότητα ήταν σε πολύ μεγάλα και ικανοποιητικά επίπεδα, θυμίζει τα Χριστούγεννα και τις γιορτές του 2019 και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί μπορέσαμε για ακόμα μια φορά να εξυπηρετήσουμε το καταναλωτικό κοινό της Κύπρου στο καλύτερο δυνατό βαθμό».

 Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης σημείωσε ότι «οι καταναλωτές ήταν συγκρατημένοι. Όσο αφορά τα είδη πρώτης ανάγκης εκεί ναι υπήρχαν πωλήσεις, υπήρξαν αγορές, ο κόσμος θα κάνει το εορταστικό τραπέζι πλούσιο, όμως τα υπόλοιπα είδη το γεγονός είναι ότι η αγορά δεν κινήθηκε σε τόσο ικανοποιητικά επίπεδα».

Την Πρωτοχρονιά τα περισσότερα καταστήματα και οι καφετέριες θα παραμείνουν κλειστά.