Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νοσηλευτές

Ερευνώντα λειτουργό για να εξετάσει σε βάθος τις καταγγελίες του Υπουργού Υγείας για τρεις περιπτώσεις ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που αρνήθηκαν να περιθάλψουν ασθενείς παραπέμποντας τους στα ΤΑΕΠ νοσηλευτηρίων του ΟΚΥΠΥ, διορίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης υγείας.

Ανδρέας Παπακωνσταντίνου- Διευθυντής ΟΑΥ

Θα οριστεί ερευνών λειτουργός, θα αξιολογήσει την υπόθεση, θα ενημερωθεί και από τα νοσηλευτήρια που είναι υπό κατηγορία και αναλόγως των πορισμάτων θα κινηθεί και ανάλογα.

Όπως διαβεβαιώνει ο ΟΑΥ, εάν διαπιστωθεί ότι τα νοσηλευτήρια παραβίασαν τις πρόνοιες των συμβολαίων τους, τότε θα τους επιβληθούν και οι ανάλογες ποινές.

Έρευνα, κατόπιν οδηγιών του Μιχάλη Χατζηπαντέλα διεξάγουν από χθες και οι ιατρικές υπηρεσίες του υπουργείου υγείας, με τον αρμόδιο υπουργό να τονίζει ότι τα νοσηλευτήρια οφείλουν να είναι στελεχωμένα και λειτουργούν κανονικά ακόμη και σε περιόδους διακοπών.

Μιχάλης Χατζηπαντέλα- Υπουργός Υγείας 

Εάν θέλουμε να ονομαζόμαστε νοσηλευτήρια τότε αυτό προνοεί. Και δεν πρέπει να αποφασίζουμε είναι γιορτές, τα κλείνουμε και άστε δημόσια νοσηλευτήρια να ζοριστούν και μείς πηγαίνουμε ξέγνοιαστα με τις οικογένειές μας και ας βγάλουν άλλοι τα κάστανα από την φωτιά.

Αυτού τους είδους οι καταγγελίες φαίνεται να έχουν αυξητική τάση δηλώνουν οι οργανωμένοι ασθενείς και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να βάλουν φρένο σε αυτά τα φαινόμενα.

Μάριος Κουλούμας- Πρόεδρος ΟΣΑΚ

Δεν αφορά μόνα τα περιστατικά που έχουν δημοσιοποιηθεί αλλά και γενικότερα ζητήματα όπως είναι η διαλογή ή και η επιλογή ασθενών, ιδιαίτερα τα παθολογικά περιστατικά που παραπέμπονται ως επί το πλείστων στο δημόσια τομέα ή ακόμη και ασθενείς που παρενέργειες από χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια// και πάλι παραπέμπονται στον δημόσιο τομέα.

Οι ασθενείς ζητούν επίσης τη λειτουργία ιατρείων εφημερίας κάθε βράδυ και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, για καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και για αποσυμφόρηση των ΤΑΕΠ.