Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2023

Καθώς το 2022 πλησιάζει στο τέλος του, οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη μας προετοιμάζονται για την υποδοχή του νέου έτους, με πολλούς εορτασμούς που φέτος θα γίνουν χωρίς τους περιορισμούς που επέφερε η πανδημία τα προηγούμενα χρόνια.
 

Το Σίδνεϊ είναι μια από τις πρώτες πόλεις που υποδέχεται τον νέο χρόνο ξεκινώντας τους  εορτασμούς με πυροτεχνήματα που είναι από τα πιο εντυπωσιακά στον κόσμο. Κρουαζιερόπλοια που είναι αγκυροβολημένα σε σημεία στο λιμάνι προσφέρουν μια ανεμπόδιστη θέα στις εκδηλώσεις. Χιλιάδες πυροτεχνήματα θα εκτοξευθούν από τα τέσσερα σημεία της Όπερας του Σίδνεϊ, ενώ θα υπάρχουν 7.000 εφέ.

Στις ΗΠΑ η καρδιά των εορτασμών κτυπά στην θρυλική Times Square, στη Νέα Υόρκη, όπου τα πλήθη συρρέουν για μια βραδιά με ζωντανές εμφανίσεις, και ο κόσμος μετράει αντίστροφα τα λεπτά μέχρι το Πρωτοχρονιάτικο Ball Drop, έναν αξέχαστο τρόπο αποχαιρετισμού της χρονιάς.

Στο Τόκιο οι εορτασμοί και τα πάρτι ξεκινούν λίγες μέρες πριν και συνεχίζονται για μέρες μέσα στο νέο έτος, αλλά η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, όπως είναι η ιαπωνική παράδοση να κάνουν την πρώτη επίσκεψη του έτους σε βουδιστικό ναό ή να λάβουν μέρος στην ιερή τελετή κουδουνιών. Η 2α Ιανουαρίου είναι επίσης μία από τις δύο μόνο ημέρες του χρόνου κατά τις οποίες οι εσωτερικοί χώροι του Αυτοκρατορικού Παλατιού του Τόκιο ανοίγουν στο κοινό.

Στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής οι εορτασμοί διαρκούν πολύ περισσότερο από μια νύχτα. Ενώ η νύχτα της 31ης έχει τα συνηθισμένα υπαίθρια πάρτι, συναυλίες και επιδείξεις πυροτεχνημάτων, οι εορτασμοί συνεχίζονται μέχρι τις 2 Ιανουαρίου.

Στη Γαλλία, η πόλη του φωτός είναι από μόνη της μαγική, φαντάζει όμως ακόμη πιο παραμυθένια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όταν πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο Παρίσι κοντά στα Ηλύσια Πεδία, νωρίς το βράδυ, για να παρακολουθήσει το σόου φωτός και στη συνέχεια να περπατήσει στους κήπους του Champ de Mars και της Sacré-Coeur για πάρτι στο δρόμο μέχρι την ανατολή.

Στο Βερολίνο,  στην Πύλη του Βρανδεμβούργου,  φέτος το σόου «Celebrate at the Gate» θα παρακολουθήσουν 2.500 άτομα, με πρόσκληση. Η διοργανώτρια εταιρεία Βerlin GmbH κάνει λόγο για το πιο «θεαματικό ρεβεγιόν της Γερμανίας».

Οι Λονδρέζοι θα υποδεχθούν το 2023 με ζωντανή μουσική και παραστάσεις από τοπικούς καλλιτέχνες στο Victoria Park, όπου θα υπάρχει πατινάζ σε εξωτερικό χώρο και δωρεάν ζεστή σοκολάτα. Δύο φορές ο κόσμος θα απολαύσει τα πυροτεχνήματα, μια στις 9 μ.μ. και μια άλλη τα μεσάνυχτα. Το Δημαρχείο λέει ότι η φετινή παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Πάρκο θα αναδείξει τα ταλέντα της περιοχής.