Τηλεόραση Ραδιόφωνο
]-o0

Δυσοσμία, έλλειψη καθαριότητας και βρώμικες τουαλέτες. Αυτή είναι η κατάσταση που φαίνεται ότι επικρατεί στο Twitter, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του επικεφαλής από τον Έλον Μασκ, οι αποφάσεις του οποίου έχουν προκαλέσει χάος στην καθημερινότητα των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τους New York Times, το σχέδιο μείωσης των δαπανών που αποφάσισε ο Έλον Μασκ μάλλον επηρεάζουν αρνητικά τους εργαζόμενους, έστω όσους απέμειναν.

Στα κεντρικά γραφεία της Twitter, στο Σαν Φρανσίσκο, έκλεισαν τέσσερις όροφοι, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να στοιβάζονται σε μόλις δύο. Οι υπηρεσίες καθαρισμού έχουν διακοπεί σε μεγάλο βαθμό, μετά την απεργία των εργαζομένων για καλύτερους μισθούς, με αποτέλεσμα η δυσοσμία που προκαλούν ο ιδρώτας και η μυρωδιά των υπολειμμάτων φαγητού να είναι έντονη. Οι εργαζόμενοι μιλούν για βρώμικες τουαλέτες, ενώ ορισμένοι αναγκάζονται να πηγαίνουν χαρτί υγείας που παίρνουν από το σπίτι τους.

Κλείνουν κτήρια και απολύεται προσωπικό

Ο Έλον Μασκ έχει απολύσει το προσωπικό καθαριότητας στα γραφεία στη Νέα Υόρκη. Εσωτερικές πηγές αναφέρουν ότι με βάση τα δεδομένα, ένα από τα δύο κτίρια εκεί θα μπορούσε να κλείσει. Τα Χριστούγεννα, ο Μασκ διέταξε επίσης τους ανθρώπους στο Σακραμέντο να κλείσουν το κέντρο δεδομένων Twitter.

Η Twitter σταμάτησε επίσης να πληρώνει ενοίκιο για τα γραφεία στο Σιάτλ, σύμφωνα με δύο άτομα που μίλησαν στους New York Times. Η εταιρεία φέρεται να σταμάτησε την καταβολή ενοικίου σε άλλα γραφεία τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και στα κεντρικά στο Σαν Φρανσίσκο. Για να μειώσει το κόστος, το Twitter προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους των συμφωνιών μίσθωσης.

Συρρικνώνονται τα κόστη

Ο Μασκ προσπάθησε να εξοικονομήσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε κόστος που δεν σχετίζεται με την εργασία, ανέφεραν οι NYTimes, επικαλούμενοι εσωτερικό έγγραφο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boring Company Στιβ Ντέιβις, ο οποίος φέρεται να κοιμόταν στα κεντρικά γραφεία του Twitter με τη σύντροφό του και το νεογέννητο μωρό τους, έχει αναλάβει την επιχείρηση μείωσης του κόστους λειτουργίας με τη βοήθεια του Τζάρεντ Μπίρτσαλ, επικεφαλής του οικογενειακού γραφείου του Μασκ.

Κάποιοι μάνατζερ έλαβαν οδηγίες για να ακολουθήσουν προσέγγιση «μηδενικού προϋπολογισμού» και να ελαχιστοποιήσουν τις δαπάνες, σύμφωνα με έγγραφο εξοικονόμησης κόστους. Στις 17 Ιανουαρίου, ξεκινά η υποβολή προσφορών για είδη όπως οθόνες iMac, καρέκλες γραφείου και ψυγεία.

Οι εργαζόμενοι πάντως περιμένουν περισσότερες απολύσεις, με δεδομένη και τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων στις αρχές Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, περικοπές αναμένουν οι εργαζόμενοι στο τμήμα πωλήσεων, καθώς όπως αναφέρουν, το προσωπικό μειώθηκε λιγότερο συγκριτικά με άλλα τμήματα.

Πηγή: protothema.gr