Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητρόπολη Πάφου υποψήφιοι

Σε πλήρη εξέλιξη  βρίσκονται οι παρασκηνιακές διεργασίες, ενόψει των εκλογών για την πλήρωση του Μητροπολιτικού Θρόνου της Πάφου, αν και επίσημα η προεκλογική περίοδος δεν έχει αρχίσει ακόμη, αφού εκκρεμεί η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου, στις οκτώ Ιανουαρίου 2023.

Μοναδικός σίγουρος, μέχρι στιγμής, διεκδικητής του θρόνου της Μητρόπολης Πάφου είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, ο οποίος έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητα του από την πρώτη κιόλας μέρα εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου.

Από εκεί και πέρα τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδιαφέρον για τον σημαντικό από πολλές απόψεις θρόνο της πρώτης των Μητροπόλεων, έχουν εκδηλώσει οι Επίσκοποι  Καρπασίας Χριστοφόρος, Νεαπόλεως Πορφύριος, Χύτρων Λεόντιος με τον τελευταίο ωστόσο να συγκεντρώνει και τις λιγότερες  πιθανότητες να διεκδικήσει, παρά τις πιέσεις που δέχεται λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του.

Στην κούρσα διεκδίκησης του μητροπολιτικού θρόνου Πάφου πληροφορίες φέρουν να μπαίνει και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πάφου, Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και άλλες υποψηφιότητες.

Σίγουρο, πάντως, θα πρέπει να θεωρείται πως όσοι και αν είναι οι υποψήφιοι, οι εκλογές θα γίνουν με τον νέο χρόνο,  καθώς αυτό προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ως πιθανότερη ημερομηνία αναφέρεται η Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, δηλαδή αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές.