Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια1

Στην παρουσία πλήθους κόσμου και με παράλληλη εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε η τελετή μετονομασίας της Λεωφόρου Γερίου σε Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια.

Η μετονομασία έγινε παρά τις αντιδράσεις τόσο από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από δημότες, οι οποίοι είχαν εκφράσει την αντίθεση τους και με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Η τελετή άρχισε με αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαίας.

ονομαδοτοδοσία Χριστόφια

Ακολούθησαν ομιλίες από το Δήμαρχο Γερίου Νεόφυτο Παπαλαζάρου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Ανδρέα Βύρα και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για την κυβέρνηση, με αφορμή τις διαμαρτυρίες, αλλά και γιατί επιρρίπτει ευθύνες σε προηγούμενους προέδρους.

 Ο κ. Παπαλαζάρου ανέφερε ότι «η απόφαση για μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου σε Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια λήφθηκε δημοκρατικά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στις 21 Ιουλίου 2022».

 Ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Ανδρέας Βύρας δήλωσε πως « κάθε δρόμος έχει τη δική ου ιστορία, έτσι και η Λεωφόρος αυτή θα είναι εδώ για να διατηρεί την ιστορία, την παρακαταθήκη, τις αξίες, τα ιδανικά, το όραμα και τη μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια άσβεστη».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως «είναι πολιτική δειλία και μικροψυχία να κυβερνάς δέκα χρόνια και αντί να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, τα ρίχνεις στους προηγούμενους και ειδικά στον Χριστόφια. Μικροψυχία είναι να μην θέλεις να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Χριστόφια σε μια λεωφόρο, όπως έγινε με άλλα δημόσια πρόσωπα σε δημόσια κτίρια, σε άλλους δήμους και κοινότητες και στο Γέρι, και να προφασίζεσαι διάφορα».

λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μέλη της οικογένεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ το παρών τους έδωσαν πρώην και νυν βουλευτές και αξιωματούχοι του ΑΚΕΛ.
 
Οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα σε άτομα που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και στους διαμαρτυρόμενους, την στιγμή της αποκάλυψης της πινακίδας που αναγράφει το νέο όνομα της Λεωφόρου. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν ύβρεις, χαρακτηρισμούς και πολιτικές ευθύνες. Ενώ μέλη της Αστυνομίας που επιτηρούσαν την εκδήλωση παρενέβησαν και αποκατέστησαν την τάξη.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα.

λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια
λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια
ονομαδοτοδοσία Χριστόφια
λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια
λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια
λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια
λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια1