Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπόθεση Άννα Αριστοτέλους

Μία ακριβώς εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις της Νομικής Υπηρεσίας για το πόρισμα Αιμιλιανίδη σχετικά με τις καταγγελίες της διεύθυνσης των φυλακών εναντίον του Μιχάλη Κατσουνωτού και η κόντρα συνεχίζεται με νέα ανακοίνωση από πλευράς  Άννας Αριστοτέλους και Αθηνάς Δημητρίου.

Όπως αναφέρουν τα επόμενα 24ώρα οι νομικοί τους σύμβουλοι θα ζητήσουν από τον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα Αιμιλιανίδη και το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, αφού θα προχωρήσουν στην καταχώρηση ιδιωτικής ποινικής εναντίον του κ. Κατσουνωτού.

 Αναφέρουν συγκεκριμένα ότι « ζητούμε το πόρισμα για δύο λόγους. Πρώτο διότι φαίνεται να προκύπτουν σοβαρές αντιφάσεις μεταξύ της ανακοίνωσης του Γενικού Εισαγγελέα για τη μη ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού για λόγους δημοσίου συμφέροντος στην οποία έγινε επίκληση του πορίσματος του κ. Αιμιλιανίδη και του ιδίου του πορίσματος του κ. Αιμιλιανίδη όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας. Με άλλα λόγια η αιτιολογία που έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας στην ανακοίνωσή του όχι μόνο δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη, αλλά είναι αντίθετη με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο κ. Αιμιλιανίδης».

Προσφυγή στο ΕΔΑΔ

Άννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ.

Αναφέρουν επ’ αυτού πως «ο δεύτερος λόγος αφορά την ποινική ανάκριση. Εφόσον η ποινική ανάκριση έχει περατωθεί και λήφθηκε απόφαση για τη μη ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού, θεωρούμε σωστό ότι το πόρισμα αυτό θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον στους παραπονούμενους ή στους δικηγόρους τους, αφενός μεν για λόγους διαφάνειας και αφετέρου επειδή θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να έχουμε στα χέρια μας το μαρτυρικό υλικό του ποινικού ανακριτή εφόσον προτιθέμεθα να καταχωρήσουμε ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον του κ. Κατσουνωτού. Σε περίπτωση που ο Γενικός Εισαγγελέας αποφασίσει να διακόψει ή να αναστείλει την ιδιωτική ποινική δίωξη που θα καταχωρήσουμε, τότε θα προσφύγουμε στο ΕΔΑΔ για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας».

Την ίδια ώρα το αίτημα της διεύθυνσης των φυλακών για μετακίνηση μελετάται στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς. Μάλιστα Στέφη Δράκου και Άννα Αριστοτέλους αναμένεται να συναντηθούν μόλις η δεύτερη ξεπεράσει το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει.

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι παρασκηνιακά έχουν προσεγγιστεί κάποια άτομα εντός και εκτός Αστυνομίας για να αναλάβουν το πηδάλιο των φυλακών με τις αρνητικές απαντήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.