Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιατροι νοσηλευτες νοσοκομειο

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ) αναφέρει ότι ανασκοπώντας τη χρονιά που μας πέρασε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαν, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, διαπιστώνει μέσα από ερευνητικές πλέον υποδείξεις, απουσία υποστήριξης στο εργασιακό περιβάλλον, επαγγελματική εξουθένωση, υποστελέχωση και έλλειψη ευκαιριών επαγγελματικής ανάπτυξης. 
 

Παρά τις σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των ασθενών, σημειώνει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωση του, εξακολουθήσαμε να επιδεικνύουμε θάρρος, να παρέχουμε φροντίδα  και να προάγουμε την υγεία και ευεξία του ατόμου όπως απορρέει από το ρόλο μας ως επαγγελματίες και λειτουργοί της υγείας.

Οι απανταχού νοσηλευτές και μαίες, συνεχίζει, έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα από τον εαυτό τους στην υπηρεσία του ανθρώπου τον τελευταίο χρόνο και είμαστε περήφανοι για τη συνεισφορά τους.

«Διεκδικούμε ενίσχυση της συμμετοχής μας σε κάθε επικείμενη αλλαγή στον τομέα της υγείας ως απόδειξη της αντικειμενικής αξίας της εργασιακής συμβολής μας στις υπηρεσίες υγείας της χώρας μας, γνωρίζοντας ότι καμιά διεκδίκηση δεν μπορεί να επιφέρει καρπούς και ευόδωση των προσδοκιών μας αν αυτή δεν γίνεται μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητας και συναίνεσης», προσθέτει.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι «κανένα σχέδιο και καμιά αλλαγή στον τομέα της Υγείας δεν μπορεί να γίνει για μας χωρίς εμάς».

Ο ΠΑΣΥΝΜ, σημειώνει ότι διατηρεί το νόμιμο δικαίωμα, όπως απορρέει από τη σχετική νομοθεσία για διαφύλαξη του κύρους της Νοσηλευτικής και της Μαιευτικής μέσα από τη δίκαιη, ισόνομη και ισότιμη μεταχείριση και καλά κάνουν να το γνωρίζουν όλοι.