Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δημαρχειο αραδιππου

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται αρκετά έργα στον Δήμο Αραδίππου, μεταξύ των οποίων φωτοβολταϊκά πάρκα και Αντιπλημμυρικά Φράγματα, ενώ άλλα ολοκληρώθηκαν τα οποία θα αλλάξουν την όψη της περιοχής και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.
 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης «ένα από τα πιο πετυχημένα έργα είναι η ανέγερση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 2.96MW ιδιοκτησίας του Δήμου, με εκτιμώμενο κόστος κατασκευής τα 3.3 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ. Οι εργασίες για κατασκευή του πάρκου αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2023».

Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο επειδή θα δώσει ένα ικανοποιητικό εισόδημα στον Δήμο, αλλά την ίδια ώρα θα συμβάλει στο να γίνουν βήματα προς την δημιουργία μιας πράσινης πόλης, που πρέπει όλοι οι Δήμοι και η κοινωνία να κάνουν εάν θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη».

Επίσης αναμένεται «η κατασκευή και δεύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου ιδιοκτησίας του Δήμου Αραδίππου, το οποίο θα είναι ισχύος 3.00MW. Σύντομα αναμένεται η εκμίσθωση, η ολοκλήρωση των εγγράφων διαγωνισμού και η έκδοση της πολεοδομικής άδειας».

Ένα άλλο σημαντικό έργο, σημείωσε είναι «τα αντιπλημμυρικά φράγματα που κατασκευάζονται στον Δήμο Αραδίππου, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2024. Το έργο «Αντιπλημμυρικά Φράγματα Αραδίππου» προβλέπει την κατασκευή δύο φραγμάτων επί των χειμάρρων Καμμίτση και Αρχάγγελου, οι οποίοι αποτελούν τους δύο κύριους συμβάλλοντες του ποταμού Αραδίππου».

Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελίδη «τα φράγματα, τα οποία θα είναι χωρητικότητας 1,100,000 m3 και 330,000 m3 αντίστοιχα, αναμένεται να συγκρατούν τις πλημμυρικές ροές των περιοχών στις οποίες θα ανεγερθούν. Ταυτόχρονα  προβλέπεται ότι θα κατακρατούν 500,000 m3 νερού το οποίο θα καλύπτει μέρος των αρδευτικών αναγκών τη περιοχής αναδασμού Αραδίππου» είπε και σημείωσε πως «το συνολικό κόστος κατασκευής των αντιπλημμυρικών φραγμάτων ανέρχεται στα 8.9 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή πάρκων, με στόχο να δημιουργήσει πράσινους χώρους εντός των δημοτικών του ορίων, οι οποίοι θα είναι ανοικτοί στο κοινό για αξιοποίηση.

«Ιδιαίτερα μετά την πανδημία του κορωνοϊού, τα πάρκα αναδείχθηκαν ως η νούμερο ένα επιλογή των πολιτών για ξεκούραση και χαλάρωση», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι «ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα του, και το συγκεκριμένο πάρκο το οποίο καλύπτει μεγάλη έκταση θα δώσει διέξοδο στους δημότες για να γυμνάζονται, να αθλούνται, να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, αλλά και την οικογένεια τους».

Ο Δήμος, πρόσθεσε, αφουγκραζόμενος την ανάγκη που υπάρχει για ύπαρξη τέτοιων χώρων ξεκίνησε την κατασκευή του Δημοτικού Πάρκου Κοφιναρκών για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί η αίτηση για έκδοση πολεοδομικής άδειας, με το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής του να ανέρχεται στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ.

Όπως είπε ο κ. Ευαγγελίδης, «τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση Πάρκου Ευρωπαϊκής Ιστορίας, με εκτιμώμενο κόστος κατασκευής του οι 350 χιλιάδες συν ΦΠΑ, ενώ μέρος των εξόδων θα καλύψει το Υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται εξήγησε για ένα πάρκο που θα έχει την ιστορία όλης της Ευρώπης και θα περιλαμβάνει μικρό αμφιθέατρο, όπου οι μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων θα εκπαιδεύονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδεία.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για κατασκευή του Δημοτικού Πάρκου «Πάρκο Λάζος», στην οδό Κλήμης στην Βιομηχανική Ζώνη του Δήμου Αραδίππου. Επίσης κοντά στην ολοκλήρωση τους βρίσκονται οι εργασίες για κατασκευή δύο γηπέδων (αντισφαίρισης) Κοινωνικού Αθλητισμού στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου του Ομίλου Αντισφαίρισης Αραδίππου.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Ευαγγελίδης απάντησε πως «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για συντήρηση σε διατηρητέα οικοδομή στον Δήμο Αραδίππου. Ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού βρίσκεται και η αναπαλαίωση της κατοικίας Στεφανή στην οδό Θερμοπυλών, ενώ κατατέθηκαν τα έγγραφα για έκδοση Πολεοδομικής άδειας σχετικά με την αναπαλαίωση τριών κατοικιών στην οδό Θερμοπυλών».

Σημειώνεται ότι «τον Οκτώβριο του 2023 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για ανάπλαση του οδικού δικτύου της Πλατείας του Αποστόλου Λουκά, ενώ τον Μάιο του 2023 θα ξεκινήσει η συντήρηση και οι βελτιώσεις στο Λαογραφικό Μουσείο Κώστας Καϊμακλιώτης. Επίσης στα σκαριά βρίσκεται και η αξιοποίηση του παλαιού σινεμά στην Πλατεία Αποστόλου Λουκά και ο Δήμος  Αραδίππου μελετά διάφορους τρόπους για ανάδειξη του».