Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λοιμώξεις νοσοκομείο.

Έξαρση ιογενών λοιμώξεων στον γενικό πληθυσμό καταγράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, λόγω αυτής της έξαρσης η ροή ασθενών στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες, ενώ αυτή αποδίδεται στην αλλαγή στη θερμοκρασία αλλά και στις πολλές κοινωνικές συναθροίσεις για τις γιορτές.   

«Όσον αφορά τα παιδιά έχει συνέχεια ο rsv, δηλαδή δεν έχουμε δει σταθεροποίηση ακόμη γιαυτό υπάρχουν αυξημένες εισαγωγές στις παιδιατρικές κλινικές. Και επιπρόσθετα συνεχίζουμε να έχουμε αυξημένη ροή ατόμων με ιογενείς λοιμώξεις και για αυτό το λόγο έχουμε μια πολύ ψηλή πληρότητα στις παθολογικές κλινικές», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου. 

Ο ΟΚΥπΥ διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, με τον οργανισμό ωστόσο να βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να μην αφεθεί κανένας ασθενής χωρίς την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

«Σε όλα τα νοσηλευτήρια υπάρχει αυξημένη ροή ασθενών και υψηλή πληρότητα ειδικά αυτές τις μέρες που είναι και γιορτές,  είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε παραστεί», επισήμανε ο κ. Χαριλάου. 

Την ίδια ώρα, σε σταθερά επίπεδα κυμαίνεται ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥΠΥ,    αν και καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.  

«Νοσηλεύεται ένας σταθερός αριθμός είμαστε στους 74 αυτή τη στιγμή αλλά εκείνο που μας ανησύχησε λιγάκι είναι ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ. Είμαστε στους 7 νοσηλευόμενους ασθενείς στην ΜΕΘ», επισήμανε ο κ. Χαριλάου. 

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ και οι επτά ασθενείς που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό στην εντατική είναι διασωληνωμένοι.