Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέφη Δράκου

Ούτε το Τμήμα Φυλακών είναι ακέφαλο, άλλα ούτε και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είναι απαθές ή άπραγο μπροστά στα αιτήματα και τις ανάγκες των Κεντρικών Φυλακών, δηλώνει η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Υπουργός αναφέρει ότι με την απουσία της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, οι φυλακές λειτουργούν υπό τις οδηγίες της Αθηνάς Δημητρίου, η οποία εκτελεί και επίσημα καθήκοντα Αναπληρώτριας Διευθύντριας, από σήμερα μέχρι και τη λήξη της άδειας της κ. Αριστοτέλους.

Επιπλέον, η Υπουργός σημειώνει ότι η Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου παραμένει σε επικοινωνία με την κ. Δημητρίου, ως υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία των Κεντρικών Φυλακών και η οποία ενημερώνει καθηκόντως την κ. Αριστοτέλους, όπως επαναβεβαιώθηκε και σε συνάντηση που είχε η Υπουργός με την κ. Δημητρίου.

Ακόμα, έχουν δοθεί οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας ώστε να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με σκοπό να παράσχει όποια βοήθεια ζητηθεί από τη Διεύθυνση των Φυλακών σε προσωπικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η διατήρηση συνθηκών ασφάλειας, πειθαρχίας και τάξης στις Φυλακές, δεδομένου και του υπερπληθυσμού, αναφέρει στην ανακοίνωση η κ. Δράκου.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για απόσπαση τόσο της κ. Αριστοτέλους όσο και της κ. Δημητρίου, που στάληκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, μέσω μακροσκελούς επιστολής, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «αυτό μελετάται στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς και με την επάνοδο της κ. Αριστοτέλους στα καθήκοντα της, θα γίνει συνάντηση ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα».

«Μέχρι την τελική έκβαση του αιτήματος, η κ. Αριστοτέλους και η κ. Δημητρίου παραμένουν στις θέσεις και τα καθήκοντά τους», υπογραμμίζει η Υπουργός.

Παράλληλα, αναφέρει ότι δόθηκαν οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση των Φυλακών, ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω τα μέτρα προσωπικής τους ασφάλειας, εκεί και όπου χρειάζεται.