Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος

Στην εποχή του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου εισήλθε από την παραμονή των Χριστουγέννων η Εκκλησία της Κύπρου, με τον νέο προκαθήμενο να αναλύει από τον ΑΝΤ1 το όραμα, αλλά και τις προτεραιότητες του για το αύριο της Εκκλησίας.

Αφού πρώτα σημείωσε πως η ενθρόνιση του θα λάβει χώρα την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 16:00 το απόγευμα στον Καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, ξεκαθάρισε ότι από την επομένη κιόλας θα ξεκινήσει η δουλειά για να υλοποιηθούν όλα όσα εξήγγειλε στον λαό.

Ψηλά στις προτεραιότητες, το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει «εθνικό πρόβλημα».

Ως προς αυτό σύμφωνα με τον νέο Αρχιεπίσκοπο, έχει αποφασιστεί όπως παραχωρείται ποσό ύψους €100 για κάθε παιδί μετά το δεύτερο σε κάθε οικογένεια. «Θα προσπαθήσουμε να είναι μια ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί πρέπει να βοηθηθούν» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως το ποσό αυτό θα παραχωρείται σε μηνιαία βάση μέχρι και την ενηλικίωση κάθε παιδιού, και δεν πρόκειται για μια εφ’ άπαξ βοήθεια.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, μετά την τελετή ενθρόνισης θα συγκληθεί σύσκεψη με την Επιτροπή Πολυτέκνων για να τεθούν στο τραπέζι πιο συγκεκριμένα δεδομένα και μια λεπτομερής ενημέρωση. 

Πέραν αυτού, ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον προσκάλεσε στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας, με τον ίδιο να απαντά, «Θεού θέλοντος, ευχαρίστως».