Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ε

Τι λέει στον ΑΝΤ1 η μητέρα του 19χρονου, ο οποίος κατήγγειλε τον ιερωμένο, κάνοντας λόγο για ασελγείς πράξεις σε βάρος του, μετά από την κλήτευση του π. Αντωνίου από την Δικαιοσύνη.
 

«Είναι για μας ένα «δώρο» για τα Χριστούγεννα ότι επιτέλους φθάνει η υπόθεση στην Δικαιοσύνη», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η μητέρα του 19χρονου, από την καταγγελία του οποίου για ασέλγεια σε βάρος του από τον πατέρα Αντώνιο, στην δομή της Χίου της «Κιβωτού του Κόσμου», άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των καταγγελιών που αφορούν στην «ΚτΚ».

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού» καλείται ως ύποπτος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος μετά τις καταγγελίες από τα δύο ανήλικα αγόρια που ήταν τρόφιμοι.

Επίσης ερευνάται και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες σε βάρος παιδιών, καθώς προέκυψαν ενδείξεις πως οι ξυλοδαρμοί και οι σκληρές τιμωρίες που επιβάλλονταν στα παιδιά ήταν κατόπιν δικής του εντολής.

Εκτός από τον πατέρα Αντώνιο, ακόμη επτά εργαζόμενοι της Κιβωτού του Κόσμου, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. 

Οι έξι από τους επτά για πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά και μία εργαζόμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς φέρεται να μην πήγε σε γιατρό ή στο νοσοκομείο ένα παιδάκι που είχε χτυπήσει.

Μητέρα 19χρονου:

Το παιδί μου δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο, περάσαμε έναν εφιάλτη. Πιστεύω στην Δικαιοσύνη και περιμένω το παιδί μου να δικαιωθεί. Ξέρω ότι είχαν άλλα πράγματα προτεραιότητα, ξέρω ότι έκαναν την δουλειά τους όπως έπρεπε, τώρα ήρθε η σειρά του γιού μου.


Ερωτηθείσα για την πρώτη αντίδραση του 19χρονου, είπε πως υπήρξε «Ηθική ικανοποίηση πρώτα από όλα. «Μαμά επιτέλους».

Μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή «Το Πρωινό», η μητέρα του 19χρονου είπε:

Είμαι πανευτυχής που επιτέλους τον καλέσανε. Και η δικαιοσύνη είναι που θα έχει τον πρώτο λόγο και εγώ πιστεύω στην δικαιοσύνη και ότι θα δικαιωθεί το παιδί μου

Πρόσθεσε ότι ύστερα από όλο αυτό το θρίλερ που έχουμε ζήσει, και εγώ κι αυτός, και ο αδερφός του. Αισθάνομαι ότι επιτέλους ήρθε η ώρα ακόμα περιμέναμε πως και πως.

Ήρθε η ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.  Ο γιος μου το περίμενε, γιατί ξέρετε ότι έχει δικηγόρο κι αυτά. Είναι ενημερωμένος πρώτος απ’ όλους. Και ενημερώθηκα κι εγώ, όποτε είμαστε πανευτυχείς. Χριστουγεννιάτικο δώρο από το θεό είναι». 

Στην εκπομπή μίλησε και ένας εθελοντής στην «Κιβωτό του Κόσμου», ο οποίος υποστήριξε πως ο πατέρας Αντώνιος του είχε πει ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ζήτησε το 10% των δωρεών προς την «Κιβωτό» να πηγαίνει στα ταμεία της Αρχιεπισκοπής, δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωτήρη Τζούμα, στενού συνεργάτη του μακαριστού προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδας.