Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σύσκεψη ΑΤΑ

Για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφορικά με το θέμα της ΑΤΑ, ενημερώθηκε, σε σημερινή του συνεδρία, το Συμβούλιο Διοίκησης της ΔΕΟΚ, το οποίο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την "υπαναχώρηση της εργοδοτικής πλευράς από τη μεταβατική συμφωνία του 2017 που ξεκάθαρα αναφέρεται στη νέα ρύθμιση της ΑΤΑ στη βάση της φιλοσοφίας της".

Ταυτόχρονα, χαιρετίζει, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, την αποφασιστικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος ενωμένο σαν μια γροθιά να διεκδικήσει την πλήρη αποκατάσταση του θεσμού της ΑΤΑ. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΟΚ, το διακύβευμα για την εργατική τάξη του τόπου είναι η διάσωση και η θωράκιση του ίδιου του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων. 

Γι’ αυτό, σημειώνεται, και ο αγώνας για την πλήρη επαναφορά και διεύρυνση του δικαιώματος της ΑΤΑ θα είναι ανυποχώρητος.

Αναφέρεται, επίσης, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου αναμετράται σήμερα με την ίδια την ιστορία του και την αποστολή του και δεν πρόκειται να διαψεύσει τις προσδοκίες των εργαζομένων. 

Η ΔΕΟΚ αναφέρει, τέλος, ότι η πρωτοβουλία ανήκει πλέον στον Υπουργό Εργασίας ο οποίος μετά το τέλος της μεσολαβητικής διαδικασίας οφείλει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το περιεχόμενο της μεταβατικής συμφωνίας καταλογίζοντας τις ευθύνες στην πλευρά που την παραβιάζει.