Τηλεόραση Ραδιόφωνο
'πο

Χριστούγεννα στη φυλακή έκανε η καθαιρεθείσα αντιπρόεδρός του το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου Ευα Καϊλή, όπως και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, 16 ημέρες μετά την κινηματογραφική σύλληψή τους στις Βρυξέλλες.

Θα πρέπει να περάσουν άλλες 29 ημέρες πριν δοθεί ξανα η δυνατότητα σύμφωνα με το βελγικό δίκαιο να διεκδικήσει η Ευα Καϊλή την αποφυλάκισή της μέχρι την έναρξη της δίκης για την χαρακτηριζόμενη απο πολλούς ως μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Για «καταστροφή» έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισής της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι η πελάτισσά του περνά την γιορτή των Χριστουγέννων μόνη της και το 22 μηνών κοριτσάκι της περνά επίσης αυτήν την ημέρα μόνο του, μακριά από γονείς, αφού έχει προφυλακιστεί και ο πατέρας του.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repibblica, στο κάδρο των ερευνών έχουν προστεθεί τρεις ακόμα ευρωβουλευτές, για τους οποίους ενδέχεται να ζητηθεί από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα να κινηθούν οι διαδικασίες για να αρθεί η ασυλία τους.

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ονόματα που φέρονται να έχουν δοθεί και στην κατάθεση της Εύας Καϊλή αλλά και του συντρόφου της. Το ένα από αυτά είναι ο ιταλός Αντρέα Κοτσολίνο στον οποίο ήταν βοηθός ο σύντροφος της καϊλή, και οι Βέλγοι Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρί Αρίνα.

Τα ονόματα και των τριών έχουν ακουστεί εδώ και καιρό για εμπλοκή στο επονομαζόμενο «Qatargate», ωστόσο οι ίδιοι απορρίπτουν τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι δεν είχαν καμία σχέση.