Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρς

Η εν ψυχρώ δολοφονία τριών Κούρδων προσφύγων στο Παρίσι προκάλεσε την αναστάτωσης των Κούρδων σε όλο το κόσμο. Το μεσημέρι κούρδοι που διαμένουν στην χώρα μας πραγματοποίησαν πορεία προς την γαλλική πρεσβεία.

Εκεί παρέμειναν για λίγη ώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ευθύνες, όπως υποστηρίζουν,  των γαλλικών αρχών διαδηλώνοντας παράλληλα και το αίτημα του κουρδικού λαού, όπως υπάρξει άμεση διερεύνηση της δολοφονικής  επίθεσης σε βάρος των τριών συμπατριωτών τους.

Η ποινικοποίηση του κουρδικού αγώνα για την ελευθερία από το τουρκικό κράτος και οι ίδιες αντικουρδικές πολιτικές στο Κουρδιστάν χρησιμοποιούνται ως μέθοδοι απαγόρευσης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Οι πολιτικές ποινικοποίησης και κράτησης του τουρκικού κράτους παρέχουν την ευκαιρία στην Τουρκία να πραγματοποιήσει μια σφαγή στο Παρίσι για δεύτερη φορά και να ανοίξει το δρόμο για τη διάχυση της φασιστικής τουρκικής κρατικής τρομοκρατίας στα ευρωπαϊκά σύνορα

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης από το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι και την Γαλλική πρεσβεία, η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική. Δεν χρειάστηκε ωστόσο να παρέμβει καθώς οι διαμαρτυρόμενοι διαλύθηκαν χωρίς να προκαλέσουν  οποιοδήποτε πρόβλημα.