Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας

Είναι γιορτή για την Εκκλησία και για την Κύπρο, είπε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, σε δηλώσεις στο Μέγα Συνοδικό και μετά το πέρας της εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Μητροπολίτης Ταμασού είπε ότι είναι πάρα πολύ χαρούμενοι που έχουμε νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, προσθέτοντας ότι είναι πολύ χαρούμενοι που ιδιαίτερα αυτό το πρόσωπο συγκεντρώνει τη μεγάλη πλειοψηφία της εμπιστοσύνης των μελών της Συνόδου, πράγμα απαραίτητο για να συνεχίσουν.

Σημείωσε ότι είναι έτοιμοι για δουλειά, για συνεργασία, για να υλοποιήσουν τα οράματα και τα προγράμματα τους για την Εκκλησία.

«Μεν ήμουν συνυποψήφιος και οφείλω να ομολογήσω ότι για χάριν των δικών μου ψηφοφόρων, το πάλεψα μέχρι τελευταία στιγμή, όμως δεν μπόρεσα να βρω συναίνεση για να έχω μια δυνατότητα εκλογής. Οπότε το αμέσως επόμενο που κοίταξα είναι να δω ποιος από τους αδελφούς υποψήφιους μαζεύει τους περισσότερους ψήφους εμπιστοσύνης για να ενώσουμε τη Σύνοδο. Και η συντριπτική πλειοψηφία των Μητροπολιτών που μιλούσαν υποδείκνυαν τον πρώην Μητροπολίτη Πάφου, οπόταν ένωσα και εγώ το 18%, γιατί δεν είναι αυτοσκοπός να γίνει κάποιος Αρχιεπίσκοπος», πρόσθεσε.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού υπενθύμισε ότι είχε την πρωτιά στη χηρεύουσα πόλη, τη Λευκωσία και υπογράμμισε ότι είχε μεγάλη ευθύνη να δει πού θα έδινε τις ψήφους του για να μπορέσει με ενότητα η Εκκλησία να προχωρήσει.

Σημείωσε ότι όταν συνειδητοποίησε ότι το πρόσωπο αυτό συγκέντρωνε την εμπιστοσύνη των περισσότερων μελών της Συνόδου, ένωσε και ο ίδιος τη φωνή του και έδωσε το 18%, διότι, όπως είπε, χρειάζεται και τη νομιμοποίηση της λαϊκής ψήφου.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, εμείς που εκπροσωπούμε το 65% δώσαμε την εμπιστοσύνη μας στο εμψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο. Του δώσαμε ισχυρή εντολή να ξεκινήσει το έργο του με αγάπη, ομόνοια και συνεργασία», πρόσθεσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι όλοι οι Αρχιερείς μετά την εκλογή, μονιασμένοι, θα συνεχίσουν ο καθένας από το δικό του μετερίζι για το καλό της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ανέφερε, επίσης, ότι με δύο κουβέντες που είχε με τον εμψηφισμένο, ο νέος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είναι έτοιμος να συνεργαστούν, μοιράζεται τα οράματα τους και θα τους στηρίξει σε κάθε ευγενική τους επιθυμία και αυτοί θα στηρίξουν αυτόν.

«Οπότε κάνουμε την καλύτερη αρχή. Προχωρούμε με τη βοήθεια του Θεού. Είναι γιορτή για την Εκκλησία της Κύπρου και γιορτή για την Κύπρο μας. Του ευχόμαστε στερεωμένος και επιτυχία στο σημαντικό έργο που ξεκινά από σήμερα», κατέληξε.