Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αννα αριστοτελους

Με νέα ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της Ανώτερης Λειτουργού Φυλακών Αθηνάς Δημητρίου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης, επαναλαμβάνουν τα πυρά τους προς τον Γενικό Εισαγγελέα. Τιτλοφορούν μάλιστα την ανακοίνωσή τους: «Τον είπε ή δεν τον είπε Ράμπο;»

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικηγόρων:  

ΤΟΝ ΕΙΠΕ Ή ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΡΑΜΠΟ;

Αναφερόμαστε στη χθεσινή δήλωση του κ. Αιμιλιανίδη με την οποία διευκρινίζει ότι σε σχέση με την ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για τη μη δίωξη του κ. Κατσουνωτού συμφωνεί μόνο σε τρία σημεία:

Ότι εισηγείται την ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού για τα αδικήματα της συνομωσίας και της κατάχρησης εξουσίας και ότι ο εν λόγω αξιωματικός δεν απέβλεπε σε οποιοδήποτε χρηματικό κέρδος. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα  είναι σκέψεις, συμπεράσματα και συλλογισμοί της Νομικής Υπηρεσίας και όχι του ποινικού ανακριτή κ. Αιμιλιανίδη. Παρόλη την προσπάθεια της Νομικής Υπηρεσίας να συγχύσει τα πράγματα, αναντίλεκτο γεγονός παραμένει ότι ο κ. Αιμιλιανίδης  εισηγήθηκε την ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού για τα αδικήματα της συνωμοσίας και κατάχρησης εξουσίας κάτι το οποίο η Νομική Υπηρεσία αρνείται να πράξει.

Είχαμε καλέσει με  χθεσινή μας ανακοίνωση τον κ. Αιμιλιανίδη να διαψεύσει τα όσα παρά πολύ σοβαρά φαίνεται να καταλογίζει εναντίον του κ. Κατσουνωτού στο πόρισμα του και τα οποία δημοσιεύονται με λεπτομέρεια στην ιστοσελίδα του Reporter και στην εφημερίδα Πολίτης  σημειώνοντας ότι αν δεν τα διαψεύσει θεωρούμε ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο κ. Αιμιλιανίδης επέλεξε να μην τα σχολιάσει και επομένως ούτε να  τα διαψεύσει όποτε εμείς θεωρούμε ότι τα όσα αναφέρει ο Πολίτης και ο Reporter είναι απόλυτα ακριβή και αληθή.

Εδώ εγείρεται ένα παρά πολύ σοβαρό θέμα τάξης για τη Νομική Υπηρεσία. Δεν γίνεται η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας στην ανακοίνωση της να μην αποδίδει σωστά το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη τον οποίο η ίδια διόρισε, για να δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις ότι δήθεν ο ποινικός ανακριτής συμφωνεί με τις θέσεις της για να δικαιολογήσει την απόφαση της για τη μη δίωξη του κ. Κατσουνωτού όταν φαίνεται ότι στο πόρισμα ο κ. Αιμιλιανίδης αναφέρει για τον κ. Κατσουνωτό ότι διακατέχεται από «έντονο  προσωπικό μένος» εναντίον της κ. Αριστοτέλους, ότι  είχε  σαν στόχο την «προσωπική δόξα, ανέλιξη και επιτυχία», πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε βίντεο «ούτε καν ενδείξεις» ότι εκβιαζόταν  η Διεύθυνση των Φυλακών, ότι «δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να ενεργεί με αυτούς τους τρόπους» χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον κ. Κατσουνωτό σαν «Ράμπο» κλπ.

Όλα τα πιο πάνω είναι σε πλήρη αντίθεση με τα όσα αναφέρει η Νομική Υπηρεσία στην ανακοίνωση της. Καλούμε το Γενικό Εισαγγελέα να τοποθετηθεί και να δηλώσει ευθαρσώς και δημόσια κατά πόσο όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται με λεπτομέρεια στον Πολίτη και στην ιστοσελίδα του Reporter και αποδίδονται ότι αναφέρονται στο πόρισμα Αιμιλιανίδη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι και τα οποία ανατρέπουν το όλο υπόβαθρο στο οποίο οικοδομήθηκαν οι λόγοι δημόσιου συμφέροντος στους οποίους βασίστηκε η απόφαση περί μη δίωξης. Έχει δικαίωμα επιτέλους ο πολίτης να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα τόσο για σκοπούς διαφάνειας αλλά και επειδή αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον σε μια υπόθεση που έχει πάρει τόση δημοσιότητα και απασχολεί την κοινή γνώμη τους τελευταίους έξι μήνες και το οποίο δημόσιο συμφέρον ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας επικαλείται στην ανακοίνωση του.

Αναμένουμε λοιπόν τη σαφή τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα. Τον είπε ή δεν τον είπε Ράμπο ο ποινικός ανακριτής;