Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νοσοκομείο, παιδί

Η μάχη δύσκολη. Ευχή όλων να βγει νικήτρια από την πιο δύσκολη μάχη της ζωής της, η 4χρονη η με Στρεπτόκοκκο Ά που νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων της πανεπιστημιακής κλινικής Τελασομέρ, στο Τελ Αβίβ.

Μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ιατρικού προσωπικού της κλινικής υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του μικρού αγγέλου, που το συνοδεύουν οι προσευχές όλων στην Κύπρο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, κάλεσε τους γονείς να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής ενόψει και των εορτών όπου θα υπάρξει συνωστισμός.

«Θα πρέπει όλοι να λαμβάνουν πολύ σοβαρά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας είτε για τον στρεπτόκοκκο είτε για άλλες λοιμώξεις και όταν παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα να επικοινωνούν αμέσως με τον παιδίατρο τους ή τον προσωπικό τους Ιατρό»., σημείωσε ο Κωνσταντίνος Αθανασίου.

 Στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και δεύτερο παιδάκι με στρεπτόκοκκο. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και λαμβάνει την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.