Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

Να δημοσιοποιήσει το πόρισμα για τον τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτό ή τουλάχιστον να το παραδώσει στα εμπλεκόμενα μέρη, καλούν τον Γενικό Εισαγγελέα οι δικηγόροι της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους και της ανώτερης λειτουργού, Αθηνάς Δημητρίου, σε ανακοίνωση, αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα με αποσπάσματα του πορίσματος. Οι δικηγόροι, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης, καλούν επίσης τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη να αναφέρει κατά πόσο τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή να τα διαψεύσει.

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε δημοσιεύματα της εφημερίδας Πολίτης και της ιστοσελίδας Reporter με αποσπάσματα του πορίσματος του ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, «τα οποία αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την προχθεσινή ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για τη μη δίωξη του κ. Μιχάλη Κατσουνωτού». 

Οι κ. Τριανταφυλλίδης και Ιωαννίδης καλούν τον κ. Αιμιλιανίδη να τοποθετηθεί δημόσια και να αναφέρει κατά πόσο τα πιο πάνω δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, «διαφορετικά θα πρέπει να τα διαψεύσει». «Εάν ο κ. Αιμιλιανίδης δεν τα διαψεύσει, τότε όντως θα θεωρήσουμε ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρουν. 

Στα πιο πάνω δημοσιεύματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο κ. Αιμιλιανίδης προέβηκε σε ευρήματα ότι ο κ. Κατσουνωτός διακατέχετο από έντονο προσωπικό μένος εναντίον της κα. Αριστοτέλους, ότι θα είχε προσωπική δόξα, ανέλιξη και επιτυχία και ότι ο ίδιος δεν έχει διαπιστώσει ολιγωρία και αδιαφορία στις ενέργειες της διεύθυνσης των Φυλακών σε σχέση με τη χρήση παράνομων κινητών και ναρκωτικών στις Φυλακές αλλά το αντίθετο». Περαιτέρω, αναφέρεται, «στα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο κ. Αιμιλιανίδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να ενεργεί με αυτό τον τρόπο προσθέτοντας πως ενεργούσε σαν ράμπο, αναφερόμενος στον κ. Μιχάλη Κατσουνωτό».

Οι δύο νομικοί σημειώνουν ότι «το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και εγείρεται θέμα τάξης διότι αν τα πιο πάνω δημοσιεύματα είναι ακριβή τότε ασφαλώς η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για τη μη δίωξη του κ. Κατσουνωτού δεν αναφέρει τα πραγματικά γεγονότα τουλάχιστο όσον αφορά το πόρισμα και τα ευρήματα του κ. Αιμιλιανίδη».

Δεδομένου  ότι αποφασίστηκε η μη ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού και το ανακριτικό έργο έχει πλέον τελειώσει, προστίθεται, «καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας στα πλαίσια της διαφάνειας όπως δημοσιοποιήσει το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη ή τουλάχιστον να το παραδώσει στα εμπλεκόμενα μέρη και συγκεκριμένα στις πελάτιδες μας ή τους δικηγόρους τους».