Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ι

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για μη λειτουργία Εμβολιαστικών Κέντρων κατά της νόσου COVID-19 στις δημόσιες αργίες 26 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι τα Εμβολιαστικά Κέντρα κατά της νόσου COVID-19 δεν θα λειτουργήσουν σε ημέρες που εμπίπτουν σε περίοδο δημοσίων αργιών, τη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022, και την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως:

· Τα εμβολιαστικά κέντρα walk-in σε όλες τις επαρχίες, εξαιρουμένων των εμβολιαστικών κέντρων σε *Κυπερούντα και **Πόλη Χρυσοχούς, θα λειτουργούν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, εξαιρουμένων των δημοσίων αργιών που αναφέρονται, από τις 8:00πμ - 2:30μμ (Επισυνάπτεται το ωράριο λειτουργίας).

Συστήνεται ενισχυτική δόση εμβολίου σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε (5) μηνών από την λήψη της τελευταίας δόσης εμβολίου.

· Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

· Ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση εμβολίου συστήνεται μετά την παρέλευση 3 μηνών από το 1ο θετικό τεστ κατά της νόσου COVID-19.

· Για τη διενέργεια εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και κάρτα εμβολιασμού.

· Όσον αφορά τον εμβολιασμό των ατόμων κάτω των 18 ετών, απαραίτητο το Έντυπο γραπτής συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων υπογραμμένο και από τους δύο γονείς, όπου αυτό εφαρμόζεται. Ελληνικά ή Αγγλικά.

8ου