Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φδσ

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σήμερα υλοποιούμε την πιο μεγαλόπνοη αναπτυξιακή πολιτική που είχε ποτέ η χώρα μας», ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για τα έργα υποδομής στις Λεωφόρους Ιπποκράτους, Αργυρουπόλεως και σε τμήμα της Λεωφόρου Τσερίου και Στροβόλου στη Λακατάμια και τον Στρόβολο. Ο κ. Καρούσος υπογράμμισε ότι τα έργα υποδομής που εκτελεί το Υπουργείο κατά τη διακυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη, υπερβαίνουν συνολικά τον προϋπολογισμό του €1,8 δισ.

Εξήγησε ότι τα έργα αυτά, είτε βρίσκονται υπό εκτέλεση, είτε στη διαδικασία των προσφορών, είτε θα προκηρυχθούν τους επόμενους μήνες και ανέφερε ότι μέσα στο 2022, παραδόθηκαν, μεταξύ άλλων, το νέο στάδιο της Λεμεσού, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, ο βόρειος παρακαμπτήριος Γεροσκήπου και το Νοσοκομείο Κυπερούντας, ενώ πρόσθεσε ότι υλοποιείται και η επένδυση στη Μαρίνα και το Λιμάνι της Λάρνακας.

Υπό κατασκευή, συνέχισε ο κ. Καρούσος, είναι έργα όπως ο αυτοκινητόδρομος Πάφου – Πόλης, Λεμεσού – Σαϊττά, Ακρούντας – Διερώνας – Αρακαπά, ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας, ο αυτοκινητόδρομος  Αστρομερίτη – Ευρύχου, η αναβάθμιση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας και Δερύνειας – Σωτήρας, η αναβάθμιση της Λεωφόρου Κάππαρη στο Παραλίμνι.

Όσον αφορά τον νέο παρακαμπτήριο, συνολικού μήκους 6,2 χιλιομέτρων, για την εκτέλεση του οποίου υπογράφηκε η σύμβαση με την εταιρεία κατασκευής, ο Υπουργός εξήγησε ότι αυτός θα συνδέσει τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο των Οικοδόμων στη συμβολή Δημήτρη Βικέλα και Ανεξαρτησίας (παρά το Νέο ΓΣΠ) με τον Παρακαμπτήριο Λακατάμειας.

Επίσης, πρόσθεσε ότι θα αναβαθμιστεί ο κύριος δρόμος που συνδέει το Τσέρι με τον Στρόβολο (Λεωφόροι Τσερίου και Στροβόλου) και σε συνδυασμό με τον Περιμετρικό Λευκωσίας θα συμβάλει τα μέγιστα στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Η υλοποίηση του έργου, που έχει κατακυρωθεί στην κοινοπραξία «Iacovou - Cyfield (M) Joint Venture», αναμένεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο 2023, με διάρκεια εκτέλεσης 130 εβδομάδες και κόστος € 30,686,530 περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Το έργο χρηματοδοτείται κατά 4/5 από τον προϋπολογισμό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και κατά 1/5 από τις Τοπικές Αρχές  Δήμους Λακατάμιας και Στροβόλου.  

Ο δρόμος θα διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, ενώ θα κατασκευαστούν ακόμα τρεις κυκλικοί κόμβοι, γέφυρα στον ποταμό Καλόγερο και σύστημα οχετών ομβρίων υδάτων, εξήγησε ο κ. Καρούσος και συνεχάρη την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων για την ωρίμανση του έργου, ενώ ευχαρίστησε και τους Δημάρχους Στροβόλου και Λακατάμειας για τη συμβολή τους.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, χαιρετίζοντας την υπογραφή της σύμβασης, σημείωσε ότι το έργο είναι μεγάλης κυκλοφοριακής και πολεοδομικής βαρύτητας, γιατί συνδέει απευθείας τη δυτική με την ανατολική πλευρά της Λευκωσίας, καθώς και με τον περιμετρικό αυτοκινητόδρομό της, ολοκληρώνοντας έτσι το δίκτυο των βασικών οδικών αρτηριών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.  

«Το έργο αυτό αφενός μεν θα συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην είσοδο της πόλης της Λευκωσίας και θα ανακουφίσει την πίεση κατά μήκος της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και αφετέρου θα άρει τη διαμπερή κυκλοφορία μέσα από οικιστικές περιοχές, συμβάλοντας  στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση που συγκεντρώνεται βορειότερα στην αρχή της Λευκωσίας», ανέφερε ο κ. Νουρής, προσθέτοντας ότι η Λεωφόρος Αργυρουπόλεως θα συμβάλει και στην οικιστική ανάπτυξη, αφού διευκολύνει την πρόσβαση.    

Πρόσθεσε ότι τμήματα των Λεωφόρων Τσερίου και Στροβόλου αναβαθμίζονται και έτσι δημιουργούν «μια νέα αστική λεωφόρο τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας, μήκους 2,6 χλμ, από τον κυκλικό κόμβο στη συμβολή των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Τσερίου (κόμβος Θεόκτιστου), μέχρι την συμβολή με την οδό Πεύκου (φώτα ΓΣΠ), όπου θα συνδεθεί με το έργο του Περιμετρικού Αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας».  

Ο κ. Νουρής εξήγησε ότι το έργο αυτό συμβαδίζει με τη στόχευση για τη δημιουργία ενός ελκυστικού αστικού περιβάλλοντος, μέσα από πράσινη δόμηση και βιώσιμη κινητικότητα. Παρέθεσε, τέλος, ενδεικτικά έργα που διέπονται από ανάλογη φιλοσοφία, όπως η βελτίωση του κεντρικού Δρόμου Τσερίου (άρχισε τον Σεπτέμβριο, με κονδύλι €7 εκ.), η επέκταση του πεζόδρομου / ποδηλατόδρομου κατά μήκος της κοίτης του Πεδιαίου ποταμού στα δημοτικά όρια Λακατάμειας (για την οποία αναμένεται να δοθούν προσφορές τον Ιανουάριο), η δημιουργία γραμμικού πάρκου στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή στην Κοκκινοτριμιθιά και η ανάπλαση λεωφόρου «Αρχιεπισκόπου Μακαρίου» στην Κάτω Δευτερά.

«Κάθε αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί εύκολα διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη πέτυχε με τέτοια έργα να αλλάξει την εικόνα της χώρας μας. Είμαστε περήφανοι γιατί επενδύσαμε στην ανάπτυξη και πετύχαμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», σημείωσε κλείνοντας.

Προσπάθειες εξεύρεσης εναλλακτικών για στάθμευση, μετά την έναρξη εργασιών για το νέο μουσείο

-------------

Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχουν εναλλακτικές, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε χώρους στάθμευσης, μετά την έναρξη των εργασιών στον χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι Υπουργείο και Βουλή καταβάλλουν προσπάθειες για εξεύρεση εναλλακτικών τοποθεσιών για χώρους στάθμευσης. Πρόσθεσε, όμως, ότι «ίσως να έχει έρθει ο καιρός να χρησιμοποιούν κάποιοι και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και οι υπάλληλοι και οι ίδιοι οι Βουλευτές, για να μην χρειάζονται χώρους στάθμευσης».

Από την πλευρά του ο κ. Νουρής αναφέρθηκε σε δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης που αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια στην περιοχή, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες για συνολικά 1000 θέσεις. «Επειδή έχουμε εγκύψει στο θέμα των χώρων στάθμευσης, ιδιαίτερα του αστικού κέντρου της πόλης, που όντως αντιμετωπίζει πρόβλημα, θέλω να υπενθυμίσω ότι αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία κατασκευής και σύντομα υλοποίησης ο μεγάλος υπόγειος χώρος στο παλιό ΓΣΠ, που θα φιλοξενεί πέραν των 500 αυτοκινήτων», είπε ο Υπουργός.

Ανέφερε, ακόμα, ότι είναι ήδη σε διαδικασία σχεδιασμού το έργο για τη μεταφορά των τριών Υπουργείων, Εσωτερικών, Συγκοινωνιών και Μεταφορών και Δικαιοσύνης, στον νέο χώρο μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, όπως είπε, θα διαθέτει «έναν επιπρόσθετο χώρο στάθμευσης με 500 θέσεις, που είναι επίσης σε βηματική απόσταση από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο».

«Αυτοί οι δύο χώροι θεωρούμε ότι θα δώσουν απάντηση σε μεγάλο βαθμό στο θέμα της στάθμευσης στο αστικό κέντρο της Λευκωσίας, και ιδιαίτερα επειδή έχουμε τη συνάθροιση σχεδόν όλων των κρατικών υπηρεσιών στον άξονα της Λεωφόρου Σεβέρη, αυτοί οι δύο χώροι θα είναι μία ανάσα για τη στάθμευση, όσων εργάζονται και διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή», κατέληξε, σημειώνοντας ότι το έργο στο παλιό ΓΣΠ είναι σε προχωρημένο στάδιο και θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, ενώ το έργο για τη στέγαση των τριών Υπουργείων, θα χρειαστεί τρία χρόνια περίπου για να ολοκληρωθεί.