Τηλεόραση Ραδιόφωνο
4χρονη εξοπλισμός Μακάρειο

Στο Ισραήλ έφτασε αργά χθες βράδυ το αεροασθενοφόρο που μετέφερε στο Ισραήλ το τετράχρονο κοριτσάκι το οποίο προσβλήθηκε από στρεπτόκοκκο Α και τα τελευταία 24ωρα δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. 

Μετά από μια πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα επιχείρηση το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην πανεπιστημιακή κλινική Τελασομέρ στο Τελ Αβίβ.

Στην ναυλωμένη πτήση επέβαινε έμπειρο ιατρικό επιτελείο, μεταξύ των οποίων παιδοχειρούργος και νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στη χρήση του μηχανήματος και η υποδιευθύντρια της μονάδας εντατικής θεραπείας παίδων της πανεπιστημιακής κλινικής Τελασομέρ.

Την μικρή συνοδεύει συγγενικό της πρόσωπο αφού οι γονείς της έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό. 

Σε αυτό το ταξίδι την συνοδεύουν επίσης οι ευχές και οι προσευχές ολόκληρης της Κύπρου. 

 

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι 

Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 4χρονης που διακομίστηκε στο Ισραήλ με στρεπτόκοκκο Α, ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.  

Όπως είπε, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης που έλαβε στις 12.30 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η 4χρονη είχε εισέλθει στη μεγάλη εντατική μονάδα θεραπείας της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Tel Ha’ Shomer, προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της αεροδιακομιδής.

Η κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού παραμένει κρίσιμα σταθερή, συνέχισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, συμπληρώνοντας πως πρόκειται να υπάρξει νέα επικοινωνία το απόγευμα με τους γιατρούς στο Ισραήλ σχετικά με την όποια πρόοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως οι γονείς του παιδιού διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα την 4χρονη να συνοδεύσει κατά τη μεταφορά της η θεία της, ενώ μόλις είναι σε θέση να ταξιδεύσουν θα μεταβούν άμεσα στο Ισραήλ για να βρεθούν δίπλα στο παιδί τους.