Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καρουσος

Στο πλαίσιο βελτίωσης των οδικών δικτύων των Δήμων Λακατάμιας και Τσερίου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα συναντήσεις του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου, με τους Δημάρχους και τα Μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Λακατάμιας και Τσερίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στη συνάντηση με τη Δήμαρχο Δρ Φωτούλα Χατζηπαπά και το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση στάσεων λεωφορείων ούτως ώστε να προωθηθεί περαιτέρω η χρήση των δημόσιων επιβατικών μεταφορών.

Όπως αναφέρεται, ο Υπουργός ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το πρόγραμμα επιχορήγησης μέχρι €2,500 ανά στέγαστρο, καθώς και για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της σύμβασης εγκατάστασης στάσεων και στεγάστρων του Υπουργείου Μεταφορών, η οποία βρίσκεται σε τροχιά υπογραφής.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι συζητήθηκαν οι δράσεις και τα έργα που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για το κυκλοφοριακό, όπως ο Περιμετρικός Λευκωσίας, τα έργα για τις λεωφόρους Ιπποκράτους - Αργυρουπόλεως, και Κωνσταντινουπόλεως, καθώς επίσης η χρήση τεχνολογίας, τα ΣΒΑΚ, οι νέες συμβάσεις Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών και το ευέλικτο ωράριο.

Σημειώνεται ότι έργα βελτίωσης και αναβάθμισης για μέρος του οδικού δικτύου εντός του Δήμου έχουν τροχοδρομηθεί με χρηματοδότηση €611.629, ούτως ώστε να αναβαθμιστεί τόσο η ποιότητα όσο και η οδική ασφάλεια σε τμήματα του οδικού δικτύου της Λακατάμιας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υπουργού με τον Δήμαρχο Τσερίου, Σταύρο Μιχαήλ, συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αναφορικά με το οδικό δίκτυο του Δήμου, ενώ συζητήθηκε και η εξέλιξη του έργου «Δρόμος Εντός Τσερίου» ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ που θα επιλύσει σημαντικά εξ’ αυτών προβλήματα.

Όπως αναφέρεται ο Υπουργός δήλωσε ότι μετά από αίτημα του Δήμου Τσερίου για συνεισφορά του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στη βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου, το Υπουργείο θα συνεισφέρει το ποσό του €300.000 ευρώ.

«Είμαστε στη διάθεση των Τοπικών Αρχών για την επίλυση προβλημάτων του οδικού δικτύου, και μέσα από την άριστη συνεργασία θα βρίσκουμε τις λύσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν», ανέφερε ο κ. Υπουργός.