Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ιωάννης Κασουλίδης Λεωνίδας Φυλακτού

Νέο Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ, το μνημόνιο υπέγραψαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης και ο Εκτελεστικός & Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού.

Το μνημόνιο καλύπτει τα έτη 2023 και 2024 και αφορά, μεταξύ άλλων στη συνεργασία σε θέματα παροχής υποτροφιών για φοίτηση στο ΙΝΓΚ, τη διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων και την ανταλλαγή ερευνητών από χώρες κυρίως της Μέσης Ανατολής.

Κατά την τελετή υπογραφής, ο κ. Κασουλίδης τόνισε τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο Εξωτερικών στη συνεργασία με ένα κυπριακό ακαδημαϊκό και ερευνητικό ίδρυμα εγνωσμένου κύρους όπως το ΙΝΓΚ και εξήρε την αγαστή συνεργασία που υφίσταται μεταξύ του Υπουργείου και του Ινστιτούτου.

Ο κ. Φυλακτού, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον κ. Κασουλίδη για τη στενή συνεργασία και αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα αυτής της θεσμικής πλέον σχέσης καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της.

Από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου Συνεργασίας το 2021 μέχρι σήμερα, φοίτησαν ή φοιτούν στο ΙΝΓΚ με υποτροφίες του Υπουργείου Εξωτερικών φοιτητές από το Ομάν, το Μπαχρέιν και την Ινδία.