Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Θεόδωρος Πυρίλλης Αρχιεπισκοπικές

Προχωρά τελικά σε ένσταση για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, με τον ίδιο να υποστηρίζει μέσω του ΑΝΤ1 πως οι νομικοί σύμβουλοι φαίνεται να εντόπισαν θέματα που να στοιχειοθετούν υπόθεση.

Με δηλώσεις στο «Μέρα Μεσημέρι» ο Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε πως με βάση τα όσα εντοπίστηκαν, «αν ήταν πολιτειακές εκλογές θα υπήρχε ποινικό αδίκημα», και χωρίς να επεισέλθει σε νομικές λεπτομέρειες, αρκέστηκε να δηλώσει πως πρόκειται για πράγματα που έλαβαν χώρα με την προεκλογική περίοδο, και όχι την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

Με δεδομένο ότι σήμερα εκπνέει η περίοδος υποβολής ενστάσεων, ο κ. Πυρίλλης ανέφερε ότι η ένσταση θα αποσταλεί μεταξύ 21:00-22:00 απόψε με e-mail στον Γενικό Έφορο Εκλογών, ως εκ τούτου θα είναι εμπρόθεσμη. «Πρέπει να μπει το θέμα ολοκληρωμένα για να είμαστε σωστοί» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Ίσως να έχει να κάνει με θέματα δούναι και λαβείν» συνέχισε ο κ. Πυρίλλης, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτουν για κίνηση εξυπηρέτησης τοπικών συμφερόντων.

Ενώ ξεκαθάρισε πως με βάση τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, είναι καθαρά θέμα της Ιεράς Συνόδου να αξιολογήσει την ένσταση, αν θα την δεχτεί ή αν θα την απορρίψει.

Σημειώνεται πως με βάση το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος φαίνεται να μην προκρίνει μια τέτοια εξέλιξη.