Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αυξήσεις «φωτιά» σε συνδυασμό με ελλείψεις, θα έχουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε ότι αφορά τα κρέατα.

Μιλώντας  στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, τόνισε πως λόγω  του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης των τιμών των σιτηρών που έχουν ως αποτέλεσμα και την αύξηση του κόστους παραγωγής, θα παρατηρηθούν ελλείψεις στην αγορά κυρίως σε ότι αφορά το αρνί.

Σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη, «υπάρχουν αρνιά αλλά δεν επαρκούν και συμπληρώνονται με εισαγωγές, κάθε Τετάρτη με το πλοίο, αρνιά ήρθαν αρκετά την περασμένη Τετάρτη και αύριο Τετάρτη περιμένουμε το τελευταίο φορτίο για τα Χριστούγεννα. Την πρωτοχρονιά πιστεύω θα δυσκολευτούμε να βρούμε και μετά πιστεύω δεν θα έχει  θα πουληθούν όλα λόγω της ζήτησης που υπάρχει».

τιμές κρεάτων

Οι τιμές στο αρνί κυμαίνονται από €12-€14 το κιλό, της γαλοπούλας €6-€8 το κιλό και το χοιρινό μεταξύ €6-€ 7 το κιλό.

Όσον αφορά το χοιρινό, μπορεί να φτάσαμε σε τιμές ρεκόρ, ωστόσο δεν πρόκειται να υπάρξει έλλειψη.

Με τον κ. Λειβαδιώτη να αναφέρει ότι «εκεί έχουμε πλεόνασμα και κάνουμε και εξαγωγές στην Ελλάδα +για την Κύπρο είναι η πιο ακριβές τιμές που είχαμε ποτέ το πιο ψηλό σημείο στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια πουλιέται το χοιρινό €10-€12 το κιλό».

Όσον αφορά το κοτόπουλο, η τιμή πώλησης κυμαίνεται στα €3-€4.