Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπουργός Μεταφορών Δρομολαξιά Μενεού

Ένα εκατομμύριο 718 χιλιάδες ευρώ μοίρασε σήμερα στους Δήμους Αραδίππου και Δρομολαξίας–Μενού ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος για βελτίωση του οδικού τους δικτύου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, «η κυβέρνηση είναι κοντά σε όλους τους δήμους ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν προβλήματα με το οδικό τους δίκτυο. Οφείλουμε να  βρίσκουμε τρόπους, να προωθούμε και να εξασφαλίζουμε  την ανάλογη χρηματοδότηση  και σε συνεργασία με τους δήμους που μπορούν να λειτουργούν ως αναθέτουσες αρχές για έργα τα οποία είναι κυβερνητικά μπορούμε να κάνουμε θαύματα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού, Κύπρος Αλεξάνδρου δήλωσε ότι «αφορούν έργα υποδομής, πεζοδρόμια, επίστρωσης με πρέμιξ  βελτιώσεις του οδικού δικτύου,αντιπλημμυρικά που έχουν να κάνουν μετά όμβρια ύδατα »

Ο δήμαρχος Αραδίππου Ανδρέας Ευαγγελίδης ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο οι δρόμοι της Αραδίππου είναι ένα οδικό δίκτυο το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Κύπρο αλλά καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι δημόσιων δρόμων που χρησιμοποιεί ο κόσμος όλος».

Κατά την περιοδεία του στη Λάρνακα ο Υπουργός Μεταφορών ενημερώθηκε και για την πορεία της τρίτης φάσης των εργασιών βελτίωσης του παραλιακού Δρόμου Λάρνακας –Δεκέλειας.

«Είμαστε η κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τα λόγια και τις εξαγγελίες σε έργα. Η Λάρνακα αυτή την στιγμή  έχει το μεγαλύτερο μερίδιο επενδύσεων που έχουμε στην Κύπρο αυτή την στιγμή με το λιμάνι και την μαρίνα της Λάρνακας και με κάποια άλλα έργα», σημείωσε ο Γιάννης Καρούσος.

Ο κοινοτάρχης Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής δήλωσε ότι «ο δρόμος αυτός εκκρεμούσε εδώ και 35 χρόνια, και σήμερα είναι πραγματικότητα».

«Είναι ένα έργο το οποίο δρομολογείται ευχαριστούμε τον Υπουργό για την σημασία και την δρομολόγηση  του έργου», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Λάρνακας, Ιάσων Ιασωνίδης.

Η τρίτη φάση του δρόμου Λάρνακας Δεκέλειας που αρχίζει από το κυκλικό κόμβο κοντά στο ναυτικό όμιλο Λάρνακας και καταλήγει στην στροφή προς την Πύλα, αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2025 και θα κοστίσει περίπου 16 εκ. ευρώ.