Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καταμέτρηση.

Ο λαός με την ψήφο του μίλησε και ανέδειξε τους τρεις ιεράρχες που απαρτίζουν το τριπρόσωπο. Οι Μητροπολίτες Λεμεσού, Πάφου και Ταμασού διεκδικούν τη στήριξη των μελών της Ιεράς Συνόδου για ανάδειξη στη θέση του Αρχιεπισκόπου. 

Πλέον οι τρεις διεκδικητές του Αρχιεπισκοπικού θρόνου μετρούν τα κουκιά τους εντός της Ιεράς Συνόδου. 

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας και οι ισορροπίες που διαμορφώνονται θα καθορίσουν τις τελικές ιερές συμμαχίες οι οποίες σε μεγάλο βαθμό στηρίζονται στις θέσεις και απόψεις που εξέφρασαν οι Ιεράρχες για το Ουκρανικό. 

Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω, μεγάλο φαβορί για νέος Αρχιεπίσκοπος είναι ο Πάφου Γεώργιος καθώς απολαμβάνει την στήριξη της πλειοψηφίας της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με τα στρατόπεδα που διαμορφώνονται ο κάθε ένας εκ των τριών Ιεραρχών έχει τους ακόλουθους υποστηρικτές: 

 

Λεμεσού

Αμαθούντος 

Λήδρας 

Νεαπόλεως 

 

Πάφου 

Τριμιθούντως 

Χυτρων 

Αρσινόης 

Καρπασίας 

Μεσαορίας

Κιτίου 

Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

 

Ταμασού 

Κύκκου 

 

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα τηρήσουν οι Μητροπολίτες Μόρφου και Κυρηνείας. 

 

Πότε θα έχουμε νέο Αρχιεπίσκοπο

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για επικύρωση του τριπρόσωπου και πιθανώς στις 27 Δεκεμβρίου θα συνέλθει εκ νέου για ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου. Σημειώνεται ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων αναφορικά με την χθεσινή εκλογική διαδικασία.

Ο Μητροπολίτης Πάφου και τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού θρόνου Γεώργιος δήλωσε ότι η Ιερά Σύνοδος θα αναμένει τρεις μερες για ενδεχόμενη υποβολή ενστάσεων και την ερχόμενη Πέμπτη θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να επικυρώσει το Τριπρόσωπο και να ορίσει την ημέρα για εκλογή του Αρχιεπισκόπου.