Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Χωρίς κανένα πρόβλημα άνοιξαν στις 10:00 το πρωί και μετά το πέρας της θείας λειτουργίας οι κάλπες στην αρχιερατική περιφέρεια Πάφου.
 

Στην αρχιερατική περιφέρεια Πάφου, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, θα λειτουργήσουν 136 κέντρα, ενώ η αρχιερατική περιφέρεια Πάφου καλύπτει τόσο όλες τις κοινότητες της επαρχίας Πάφου αλλά και 19 κοινότητες της Λεμεσού και μία κοινότητα της Λευκωσίας. Όπως ανέφερε από την επαρχία Λεμεσού στην αρχιερατική περιφέρεια Πάφου συμπεριλαμβάνονται το Πισσούρι, Αυδήμου, Παραμάλι, Ανώγυρα, Πάχνα κ.ά. και από την επαρχία Λευκωσίας ο Παχύαμμος.

Πρόσθεσε, ότι τα εκλογικά κέντρα λειτουργούν κυρίως μέσα σε ναούς και διπλανές αίθουσες των ναών. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί, συνέχισε, η περίπτωση του Ναού του Αγίου Παύλου, όπου το εκλογικό κέντρο λειτουργεί σε αίθουσες στο παρακείμενο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου. Επίσης, στην κοινότητα Επισκοπής της επαρχίας Πάφου, το εκλογικό κέντρο μεταφέρεται από  την Εκκλησία Αγίου Ιλαρίωνα στην Εκκλησία Αρχάγγελου Μιχαήλ, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου οι αλλαγές έγιναν από την Ιερά Μητρόπολη Πάφου σε συνεννόηση με τον Γενικό Έφορο και την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου προς διευκόλυνση των εκλογέων.

Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς της περιφέρειας ανέρχονται σε 60.073 και αυτοί κυμαίνονται σε 100 – 700 σε κάθε εκλογικό κέντρο της αρχιερατικής περιφέρειας Πάφου.

Ερωτηθείσα για κάποια ιδιαιτερότητα στην επαρχία Πάφου η κ. Λάμπρου είπε πως υπάρχουν κάποιες εκκλησίες μέσα στις ενορίες στις οποίες θα λειτουργήσουν περισσότερα από δύο κέντρα. Οπότε, είπε, θα πρέπει να δοθεί προσοχή από τους προεδρεύοντες για την επιβολή της τάξης. Τέτοιο παράδειγμα είναι η εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας με έξι εκλογικά κέντρα.

Επίσης, συνέχισε, υπάρχουν κοινότητες μικρές για τις οποίες θα λειτουργήσει ένα εκλογικό κέντρο στον Κάθηκα, όπως για παράδειγμα με την ενοποίηση τριών κοινοτήτων του Κάθηκα, Πάνω και Κάτω Ακουρδάλειας.

Επίσης οι κοινότητες Μηλιά, Λάσα, Φοίτη έχουν ενοποιηθεί και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα ψηφίσουν στο εκλογικό κέντρο της Φοίτης. Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, η διαλογή και η καταμέτρηση θα γίνει σε κάθε εκλογικό κέντρο και τα αποτελέσματα θα στέλνονται με φαξ ή με email στον Γενικό Έφορο Εκλογών. Εμείς είπε, λειτουργούμε τη γραμματεία μας όπως και σε άλλες εκλογές στο κτίριο της ΠΑΣΙΔΥ.

Σχετικές αναρτήσεις, σημείωσε, θα γίνουν έξω από τα εκλογικά κέντρα για να ξέρουν οι εκλογείς πού θα ψηφίσουν ενώ κάλεσε παράλληλα τους ψηφοφόρους να αποταθούν προς ενημέρωση σε σχετικό link της Εκκλησίας της Κύπρου https://poupsifizis.cy.net/ που μπορεί κάποιος καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητας του και την ημερομηνία της γέννησης του να εξακριβώσει πού ψηφίζει.

Ανακοίνωσε επίσης τα τηλέφωνα 26821000- 26821005- 26821008 – 9 της Μητρόπολης Πάφου που θα εξυπηρετούν το κοινό με πληροφορίες για το πού ψηφίζουν.