Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης Κυρηνείας

Στις κάλπες θα κατέλθουν αύριο οι πιστοί και ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε την σημασία της συμμετοχής των όσων έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, αφού όπως ανέφερε, «είναι ένα προνόμιο και ένα δικαίωμα το οποίο δίνουν οι κανόνες της εκκλησίας και ο καταστατικός χάρτης και αυτό το προνόμιο είναι καλό να το χρησιμοποιήσουν οι πιστοί».

Ερωτηθείς, γιατί να πάει ο κόσμος να ψηφίσει αφού το τελικό «λόγο» έχει η Ιερά Σύνοδος, είπε πως, «είναι καλό καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του εκεί που του αναλογούν. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο όπως και οι ιεροί κανόνες. Ο κόσμος διαθέτει τα αισθητήρια που θα τον βοηθήσουν να καταλάβει πως να ενεργήσει σε αυτή τη διαδικασία».

Όσον αφορά τον ρόλο της εκκλησίας της Κύπρου σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να καθοδηγεί τους πιστούς και να τους βοηθά να συνδέονται, όχι με πρόσωπα, διότι η εκκλησία δεν θέλει οπαδούς από τη μία ούτε φανατισμούς από την άλλη. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι, «η εκκλησία θέλει ανθρώπους οι οποίοι θα μελετούν το λόγο του θεού, θα συνδέονται με τον ίδιο τον Κύριο και θα μετέχουν στα μυστήρια της εκκλησίας».

«Αβίαστα» ήρθε η υποψηφιότητα του στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές και όπως ανέφερε, «θέλαμε να πούμε και εμείς στον κόσμο ότι διαθέτουμε τα φόντα για να αναλάβουμε μεγαλύτερες ευθύνες».

Όσα ανέφερε ο Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσόστομος στο πιο κάτω βίντεο: