Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Φωτιά πήραν τα επιτελεία των ιεραρχών που διεκδικούν τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Μηνύματα, προσωπικά τηλεφωνήματα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν επιστρατεύσει οι επιτελείς στην προσπάθεια τους να επιτύχει ο Ιεράρχης που υποστηρίζουν την είσοδο στο τριπρόσωπο.

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η κάλπη και πλέον η προσπάθεια των διεκδικητών του αρχιεπισκοπικού θρόνου είναι να πείσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους να σπεύσουν στις κάλπες.

Ενόψει της αυριανής διαδικασίας δεν ισχύει η νομοθεσία που απαγορεύει προεκλογικές δραστηριότητες υποψηφίων, έως και 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, όπως αυτή τίθεται σε εφαρμογή στις πολιτειακές εκλογές.

Οι ιεράρχες πραγματοποίησαν και σήμερα επισκέψεις και είχαν επαφές.

Η Μητρόπολη Πάφου έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα εκπαιδευτικών και νέων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Γεώργιου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας τέλεσε τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Διαγνωστικού Κέντρου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ομίλου Βιοϊατρικής.

 Τα προσωπικά βιώματα της προσφυγιάς και του ξεριζωμού μοιράστηκε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, με μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ειρήνης και Ελευθερίας των δήμων Δερύνειας-Σωτήρας.

Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος

Σας καλώ να μην ξεχάσετε αυτές τις αξίες της πίστεως του έθνους της εκκλησίας είναι πάνω σε αυτές που μπορέσαμε να σταθούμε όρθιοι σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.  

Εξάλλου, χθες το απόγευμα ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, με αφορμή την εορτή του Αγίου Μοδέστου προστάτη των ζώων, ευλόγησε ζώα που συγκεντρώθηκαν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους στο προαύλιο της Ιεράς μητρόπολης Λεμεσού.

Τέλος εντύπωση προκαλεί η δήλωση του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, ο οποίος ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν πρόκειται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αύριο Κυριακή, αν και ο ίδιος διεκδικεί εκλογή στον αρχιεπισκοπικό θώκο.

Από δε την Μητρόπολη Κυρηνείας ανακοινώθηκε ότι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, για λόγους αγιοπνευματικούς, δεν επιθυμεί τη δημοσιογραφική κάλυψη της άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος, αύριο Κυριακή.