Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φεστιβάλ Κύπρια

Το νέο εξειδικευμένο χορηγικό Πρόγραμμα για στήριξη του θεσμού της διοργάνωσης μονοθεματικών και πολυθεματικών φεστιβάλ τεχνών στην Κύπρο, παρουσίασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής.

Το Πρόγραμμα «ΚΥΠΡΙΑ», θα εφαρμοστεί από το 2023, αρχικά σε πιλοτική βάση.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τουμαζή, «στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός της φεστιβαλικής σκηνής της Κύπρου μέσα από την ενδυνάμωση φορέων, μέσω της παροχής κινήτρων και οικονομικής στήριξης οι οποίοι διοργανώνουν σε θεσμοθετημένη βάση μονοθεματικά ή πολυθεματικά φεστιβάλ τεχνών».

Δυνητικοί δικαιούχοι για χορηγίες του Προγράμματος είναι φορείς που διοργανώνουν φεστιβάλ, τα οποία αφορούν τις παραστατικές τέχνες του θεάτρου, χορού και της μουσικής, όπως επίσης και τις τέχνες της λογοτεχνίας, τις εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες και τον κινηματογράφο.

Όπως δήλωσε ο κ. Τουμαζής, «στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΥΠΡΙΑ» θα καλύπτονται αρκετές κατηγορίες δραστηριοτήτων και δράσεων που σκοπό θα έχουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων των επιχορηγούμενων φορέων αλλά και τη διεθνή δικτύωση τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη πολιτιστικών συνεργασιών με άλλα κράτη».

Το νέο Πρόγραμμα αποτελεί τη θεσμική μετεξέλιξη του Διεθνούς Φεστιβάλ «ΚΥΠΡΙΑ», το οποίο λειτούργησε για 30 χρόνια με μεγάλη επιτυχία και απευθύνεται σε μη κερδοσκοπικούς φορείς.