Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μητροπολιτης μορφου

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του επιτελείου του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Πρωτοπαάς, ανέφερε μεταξύ άλλων τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να τον ψηφίσει για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ανέφερε ακόμα ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου επαναλαμβάνει τις προφητείες αγίων με τους οποίους είχε γνωριστεί στο παρελθόν.

Όπως ανέφερε ο κ. Πρωτοπαπάς, υπάρχει μια μεγάλη ομάδων ατόμων που υποστηρίζουν τον Μητροπολίτη Μόρφου και αυτό είναι υπέρ του.
 

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ο κ. Πρωτοπαπάς:

«Ο Μητροπολίτης Μόρφου επαναλαμβάνει όσα έχει διδαχθεί από τους Αγίους με τους οποίους έχει ζήσει. Συγκεκριμένα, έχει ζήσει κοντά στον Άγιο Ιάκωβο, στον Άγιο Πορφύριο, στον Άγιο Ευμένιο καθώς και τον Άγιο Παϊσιο. Συνεπώς τα όσα λέει δεν είναι δικές του προφητείες αλλά αποτελούν προφητείες των Αγίων. Η δύναμη και η απήχηση του λόγου του Μητροπολίτη Μόρφου είναι γιατί επαναλαμβάνει κάτι το οποίο είναι αληθινό. Αρκετές από τις προφητείες του Αγίου Ιακώβου και του Αγίου Παϊσίου για τον ίδιο εχουν επιτελεστεί.»

Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς πρόσθεσε ότι ο Άγιος Ιάκωβος είχε πει στον Μητροπολίτη Μόρφου πριν πολλά χρόνια ότι κάποτε θα γίνει επίσκοπος στον τόπο γεννήσεως του. Απεναντίας ο Άγιος Παϊσιος, του είχε πει σε πολύ μικρή ηλικία ότι κάποτε θα κτίζει μοναστήρια εξηγώντας του αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο κτίζονται τα μοναστήρια, θυμίζοντας ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου μέχρι σήμερα έχει κτίσει 3 μοναστήρια με τον αρχιτεκτονικό τρόπο που του είχε περιγράψει τότε ο Άγιος Παϊσιος.

Πότε θα λυθεί το Κυπριακό

Όσο αφορά το Κυπριακό ζήτημα ο Μητροπολίτης Μόρφου απαντά με βάση τα λεγόμενα που του είχε πει ο Άγιος Παϊσιος ο οποίος είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τους Κύπριους πρόσφυγες. Ο ίδιος ήταν πρόσφυγας από την Μικρά Ασία και για αυτό παρουσίαζε μια ιδιαίτερη έγνοια για τα εθνικά θέματα. Όπως υποστηρίζει ο Μόρφου Νεόφυτος, ο Άγιος Παϊσιος του είχε αναφέρει ότι το Κυπριακό θα λυθεί μόλις οι Κούρδοι αποκτήσουν το δικό τους κράτος. 

Στην ερώτηση του Νίκητα Κυριάκου πότε θα γίνει αυτό η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζουμε. 

Σε άλλή ερώτηση, γιατί θα πρέπει κάποιος να ψηφίσει τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο κ. Πρωτοπαπάς απάντησε με πέντε λόγους: 
 

- Γιατί είναι αυθεντικός

- Γιατί είναι παραδοσιακός

- Γιατί είναι Έλληνας Κύπριος

- Γιατί έχει ζήσει κοντά στους τελευταίους μεγάλους Αγίους της Ορθόδοξης εκκλησίας 

- Γιατί είναι ο μόνος που ζήτησε να μείνουν ανοικτές οι εκκλησίες την περίοδο του κορονοϊού.