Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια

Ως οργανωμένο επεισόδιο κατά της Αστυνομίας χαρακτηρίζει τα πρόσφατα επεισόδια με νεαρούς σε Λεμεσό και Λάρνακα κατά περιπολικών της δύναμης, ο εκπρόσωπος τύπου Χρίστος Ανδρέου. Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο κ. Ανδρέου είπε μεταξύ άλλων ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι πράξεις βίας κατά αστυνομικών να εντάσσονται στο ξενόφερτο φαινόμενο της «διεθνούς ημέρας κατά της Αστυνομίας».
 

Απαντώντας ερώτηση κατά πόσον τα πρόσφατα επεισόδια σε Λεμεσό και Λάρνακα ήταν ένα οργανωμένο επεισόδιο κατά της Αστυνομίας ο κ. Ανδρέου ανέφερε:

«Ενδεχομένως αυτό να έγινε, αυτό λένε οι πληροφορίες μας. Είναι μια διεθνής ημέρα κατά της αστυνομίας, ένα ξενόφερτο φαινόμενο, νοοτροπία. Φαίνεται ότι την ίδια ημέρα στην περιοχή της Λάρνακας περιπολικό μας που βρισκόταν στη συγκεκριμένη περιοχή είχε δεχτεί αριθμό πετρών από άγνωστα πρόσωπα τα οποία ήταν κρυμμένα πίσω από σπίτια ή άλλα αντικείμενα. Είχαν ρίξει κατά τη διάρκεια της νύχτας πέτρες σε συγκεκριμένο περιπολικό στο οποίο προκάλεσαν βλάβες. Ευτυχώς κανένα μέλος μας δεν τραυματίστηκε. Γίνονται εξετάσεις για να εντοπιστούν τα πρόσωπα αυτά, τα οποία ήταν κρυμμένα, έριξαν τις πέτρες και εξαφανίστηκαν.»

Ο δημοσιογράφος Νικήτας Κυριάκου ρώτησε στη συνέχεια τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας: «Επανάληψη του αγώνα ΑΕΛ – Απόλλων χωρίς θεατές αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής και είναι καταπέλτης εναντίον της αστυνομίας για τα επεισόδια στο Τσίρειο», με τον κ. Ανδρέου να απαντά:

«Και εμείς διερωτόμαστε γιατί ασχολήθηκε ο αθλητικός δικαστής με την Αστυνομία εφόσον ένα πειθαρχικό δικαστήριο προχωρούσε στην εκδίκαση κάποιων μελών του, προσώπων ή φορέων που είναι στη συγκεκριμένη ομοσπονδία. Εμείς δεν συμμεριζόμαστε καθόλου την απόφαση και μπορώ να σας το τεκμηριώσω για όλα όσα έχει αναφερθεί, ξεκινώντας από το γεγονός ότι δεν είχε οποιαδήποτε μαρτυρία ενώπιόν του και καμία έκθεση της Αστυνομίας». Όπως είπε η Αστυνομία θεωρεί τις τοποθετήσεις του αθλητικού δικαστή άστοχες.