Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιτροπος προεδριας φωτης φωτιου

Εκτίμηση και θαυμασμό προς το σύνολο των εγκλωβισμένων, εξέφρασε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου λέγοντας ότι η Κύπρος είναι μία, κοινή πατρίδα όλων μας. «Και εσείς, εδώ στην Καρπασία διακατέχεστε περισσότερο από όλους μας από τη μεγάλη επιθυμία και τον πόθο της επανένωσης της πατρίδας μας, ώστε μαζί όλοι μας να προχωρήσουμε με ενισχυμένες τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για ένα μέλλον που να υπόσχεται πολύ περισσότερα για την πατρίδα και το λαό μας».

Στον χαιρετισμό του στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου, τον οποίο ανέγνωσε η Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης, Νεοφύτα Καμέρη, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι ελπίζουν πάντα στη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα τους επιτρέψουν να υλοποιήσουν το όραμα και τους στόχους που θα ανοίξουν διάπλατα τους ορίζοντες για επικράτηση συνθηκών ελευθερίας, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας όλων ανεξαιρέτως. Δεν θέλουμε πολίτες με λιγότερα δικαιώματα, δεν θέλουμε εγκλωβισμένους, ούτε και πρόσφυγες, στη δική μας πατρίδα, πρόσθεσέ.

Απευθυνόμενος στα παιδιά είπε ότι αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη Ιστορία, αυτήν του Κυπριακού Ελληνισμού στη χερσόνησο των Αγίων και των Ηρώων μας. «Εκφράζω την απεριόριστη μας αγάπη. Συνεχίστε με σθένος τον αγώνα της μάθησης εδώ στα εκπαιδευτήρια του Ριζοκαρπάσου. Τον αγώνα για τον τόπο που γέννησε τους γονείς και τους παππούδες σας».

Στα σχολεία στο Ριζοκάρπασο, ανέφερε, συμπυκνώνονται όλα τα ιδεώδη του Ελληνισμού στην Κύπρο. «Είναι γι’ αυτό το λόγο που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία η δική σας πάλη να επιβιώσετε εδώ, με υπομονή, επιμονή, δύναμη και πίστη σε αυτό που αντιπροσωπεύετε.  Είστε η συνέχεια της Ιστορίας μας, η προσδοκία και η ελπίδα για το αύριο».

Μαζί με τους γονείς σας, άξιοι θαυμασμού και εκτίμησης είναι και οι εκπαιδευτικοί σας που στηρίζουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειές σας να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή σας, συνέχισε ο Επίτροπος Προεδρίας μεταφέροντας μαζί με τις δικές του ευχές κι εκείνες του Προέδρου της Δημοκρατίας «προς όλους εσάς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους τους εγκλωβισμένους μας εδώ στην περήφανη και ηρωική Καρπασία».