Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γενικο νοσοκομειο λαρνακας

«Ό,τι συνθήκες χρειάζονται θα τις έχουν, ό,τι έχουν ζητήσει το έχουν πάρει και αν ζητούν κάτι περισσότερο θα αξιολογηθεί και θα δοθεί», ανέφερε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ με αφορμή τη δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι νοσηλευτές για τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας στο Παιδιατρικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Ο κ. Χαριλάου, δήλωσε πως διανύουμε περίοδο κρίσης όσον αφορά τα παιδιατρικά και συμπλήρωσε πως, «υπάρχει μια αυξημένη ροή και έχουμε υποχρέωση να παρέχουμε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά που τη χρειάζονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο θάλαμος έχει πολύ περισσότερες κλίνες από αυτές που λέγονται και σημείωσε ότι, «αυτή τι στιγμή έχει 21 παιδιά, ήταν για μερικές ώρες 28 τα παιδιά». 

«Θέλουμε στελέχωση»

«Είναι μια κατάσταση η οποία δεν έχει εξελιχθεί μέσα σε μία νύχτα, η κατάσταση αυτή είναι συνεχιζόμενη εδώ και ένα μήνα», είπε ο νοσηλευτής Ανδρόνικος Ανδρονίκου, ενω παράλληλα ανέφερε πως έχουν ενημερώσει πολλές φορές τον ΟΚΥπΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρονίκου, «βάση των κλινών υπάρχει και ένας αριθμός νοσηλευτών. Έπρεπε να έχουμε 24 άτομα με βάση τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τον ΟΚΥπΥ. Αυτή τη στιγμή είχαμε μόνο 17 άτομα».