Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φ

Η ζωή του επιφύλασσε ένα απρόσμενο «δώρο» για τα 22 του γενέθλια. Την ημέρα των γενεθλίων του διαγνώστηκε με λευχαιμία, κλεισμένος σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου ανάμεσα στις ευχές για «Χρόνια Πολλά» έλαβε και ένα απρόσμενο μαντάτο, εκείνο της διάγνωσης. Από εκείνη την μέρα ξεκίνησε τη δική του μάχη, μα ποτέ δεν τα έβαλε κάτω. Ο λόγος για τον 30χρονο σήμερα Φίλιππο Αθηνοδώρου, ο οποίος δίνει ξανά την δική του μάχη κόντρα στη λευχαιμία αφού δυστυχώς μετά από 10 χρόνια επανεμφανίστηκε στη ζωή του. Με χαμόγελο στα χείλη και αισιοδοξία περιγράφει στον ΑΝΤ1 την δική του εμπειρία με την νόσο.

Παραδέχεται ότι υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέται γιατί να συμβεί σε εκείνον και γιατί να είναι αντιμέτωπος ξανά με την ασθένεια.

«Η διάγνωση ήρθε σαν δώρο την μέρα των γενεθλίων μου»

«Την μέρα των γενεθλίων μου ήρθε σαν δώρο η διάγνωση μου, το λέω σαν δώρο επειδή για 3 μήνες νοσηλευόμουν και δεν ήξερα τι έχω ούτε τι θεραπείες έπρεπε να κάνω, ήρθε η διάγνωση και τότε ήξερα τι έπρεπε να κάνω και πώς να προχωρήσω», σημείωσε.

Πάλεψε για ένα χρόνο με την ασθένεια και την νίκησε. Δυστυχώς όμως  έπειτα από 10 χρόνια επέστρεψε και τώρα ο Φίλιππος δίνει εκ νέου τη δική του μάχη στη Γερμανία από όπου βρίσκεται.

«Διαγνώστηκα με οξεία μυολογενή λευχαιμία, ήρθα στην Γερμανία για να κάνω μεταμόσχευση μυελού, δότης ήταν ο αδελφός μου, η μεταμόσχευση πήγε καλά αλλά μετά από δύο μήνες εμφανίστηκαν κάποιοι εξωμυελικοί όγκοι και τώρα για 3η φορά ξεκίνησα χημειοθεραπείες. Οι γιατροί είναι θετικοί είμαι και εγώ θετικός», είπε ο Φίλιππος.

160 μέρες κλεισμένος σε ένα δωμάτιο και η μόνη του σκέψη είναι να βγει νικητής και να επιστρέψει πίσω στην οικογένεια του, στο παιδάκι του τον Ορφέα και την γυναίκα του.

«Όταν είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι μπορούμε»

«Θέλω να ελπίζει ο κόσμος» τόνισε ο Φίλιππός και αυτό ήταν και το μήνυμα που θέλησε να περάσει μέσα από την έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή.  Σκοπός της έκθεσης ήταν όλα τα έσοδα να διατεθούν προς στήριξη του αγώνα που δίνει ο Φίλιππος για 3η φορά με την λευχαιμία.

Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία και ξεπέρασε κάθε προσδοκία σύμφωνα με τον Φίλιππό. «Όταν είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι μπορούμε», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει.