Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικο μεγαρο

Την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας για 64 οικιστικές μονάδες σε εκτοπισθέντες δικαιούχους που διαμένουν σε κυβερνητικούς οικισμούς στέγασης εκτοπισθέντων και σε κυβερνητικά οικόπεδα αυτοστέγασης, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Πέτρου Δημητρίου, το Υπουργικό ενέκρινε επίσης την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον  Οργανισμό International Development Law Organisation (IDLO).

Ο Οργανισμός ασχολείται αποκλειστικά με την προώθηση του κράτους δικαίου και της βιώσιμης ανάπτυξης. Αποτελείται από 37 μέλη, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, Κίνα, Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Αίγυπτος, Κατάρ, Κουβέιτ, Τουρκία και ο OFID/OPEC Fund for lnternational Deνelopment. 

Ο IDLO, υλοποιεί έργα/προγράμματα σε πέραν των 30 χωρών, σε θεματικές όπως ειρήνη και δημοκρατία, πρόσβαση στη δικαιοσύνη, κράτος δικαίου, δημόσια υγεία, γυναίκες και κορίτσια, βιωσιμότητα, και οικονομία.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, το Υπουργικό ενέκρινε τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης, για περίοδο τριών ετών.

Τα μέλη του ΔΣ υποδείχθηκαν από τους φορείς που εκπροσωπούν και είναι:

Όθωνας Θεοδούλου     Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ)

Γιώργος Παπαναστασίου      Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

Μάριος Δρουσιώτης     Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

Ανδρέας Θεοδότου      Επιστημονικό Τεχνολογικό Επιμελητήριο (ΕΤΕΚ)

Φώτης Παπαδήμας      Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)

Μαρία Μακκούλη         Υπουργείο Οικονομικών

Σάββας Σάββα    Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανία