Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αντιδημαρχοι -εξωφυλλο.jpg

Είναι δυο άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο καθένας κουβαλάει τη δική του ιστορία, τις δικές του αλήθειες, τα δικά του τραύματα. Είναι όμως και οι δύο πολύ δυναμικοί άντρες, αυθεντικοί και έξυπνοι επιχειρηματίες. Έχουν αντισυμβατική, αντικομφορμιστική και επαναστατική προσωπικότητα.

Είναι και οι δύο αντιδήμαρχοι και πρόκειται για τους: Αντώνη Χρίστου της Αγίας Νάπας και Αβραάμ Μουλαζίμη του Παραλιμνίου.

Παραλιμνι -Αγια Ναπα.jpg

Ο Αντώνης Χρίστου είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος. Υπερασπίζεται την ισότητα, τη δικαιοσύνη, είναι ανθρωπιστής και αλτρουιστής. Φημίζεται για την κοινωνική του προσφορά και αλληλεγγύη. Η σκέψη του είναι πρωτοποριακή και αγαπάει την καινοτομία.

Ο Αβραάμ Μουλαζίμης  είναι ένα άτομο με έντονη προσωπικότητα, μια πολύ πληθωρική παρουσία. Θέλει να έχει τον έλεγχο του περίγυρού του και της καθημερινής του ζωής. Είναι αφοσιωμένος στον στόχο, υπεύθυνος, πολυμήχανος και με αίσθηση του χιούμορ. Βοηθάει όποιον του ζητήσει βοήθεια και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των περιθωριοποιημένων και αδικημένων ανθρώπων.

Η ιστορία της δικής τους ζωής…

Αβρααμ Μουλαζιμης (1).JPG

Ο Αβραάμ Μουλαζίμης αναφέρει στο ant1lıve:

«Γεννήθηκα την 1/1/1970 στο Παραλίμνι. Τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια ήταν έντονα, ήμουν τρομερά ζωηρός. Φαντάρος ακόμη, έκανα την δική μου επιχείρηση.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά

Άρχισε από τότε που ήμουν 18 ετών. Αυτό όμως που με άλλαξε, που με έκανε να αναθεωρήσω πολλά πράγματα στη ζωή μου και να ευχαριστώ το Θεό για πολλά πράγματα που στη ζωή μου τα θεωρούσα δεδομένα, ήταν ένα φοβερό τροχαίο ατύχημα που είχα το 1993. Από τότε άρχισα να βοηθάω ακόμη περισσότερο.

Ήταν πολύ πρωί, είχαμε πάει με τον πεθερό μου κυνήγι. Στο δρόμο Παραλιμνίου-Δερύνειας το όχημα που οδηγούσα συγκρούστηκε με φορτηγό.

Είχα εγκλωβιστεί στο όχημά μου και για τον απεγκλωβισμό μου, χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η κάτω γνάθος μου βρέθηκε στο αυτοκίνητο, έσπασα το πόδι μου και ήμουν σε κώμα 18 μέρες. Το πρόσωπό μου είναι γεμάτο πλατίνες. Μέσα σε 6 μήνες, από 85 κιλά έμεινα μόνο 45. Από το 1993 μέχρι και το 2021 έκανα διαρκώς χειρουργικές επεμβάσεις. Σώθηκα από θαύμα δεν εξηγείται αλλιώς…

Είχα όμως δίπλα μου συνέχεια τη γυναίκα μου, τους γονείς και τους φίλους μου. Τότε ήταν που κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η φιλία. Τους ευχαριστώ μέσα απ’ τη ψυχή μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στον γιατρό μου που δυστυχώς είναι πολύ άρρωστος, υποφέρει από καρκίνο.

Η ζωή μου σήμερα…

Εκλέγομαι συνεχώς αντιδήμαρχος ( 20 χρόνια τώρα) εργάζομαι σκληρά και φέρνω αποτελέσματα. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους , αγαπώ την οικογένεια και τους φίλους μου. Ας με λένε κάποιοι άνθρωπο της νύχτας, δεν έχω μετανιώσει για τίποτα στη ζωή μου και τίποτα δεν θα με εμποδίσει να βοηθάω όποιον χρειάζεται τη βοήθειά μου. Κάποτε αυτοί που λένε «άνθρωποι της νύχτας» έχουν περισσότερες ηθικές και ψυχικές αξίες».

Αντωνης Χριστου.jpg

Ο Αντώνης Χρίστου αναφέρει στο ant1lıve:

«Γεννήθηκα στις 19/02/1984 στην Αγία Νάπα. Τα παιδικά μου χρόνια με βρίσκουν να περνώ αρκετές ώρες στα χωράφια τον χειμώνα αφού η οικογένειά μου ασχολείτο με την γεωργία και στη θάλασσα το καλοκαίρι όπου περνούσε τον χρόνο του ο πατέρας μου με τα αδέλφια του.

Τα εφηβικά μου χρόνια…

Πέρασαν σχετικά ανέμελα μαζί με την οικογένεια και τους φίλους μου. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Αγγλία (νομικη). 

Η ενασχόληση μου με τα κοινά

Μαζί με άλλους φίλους ήμασταν τα ιδρυτικά μέλη του Συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας το 2010.   Έχω εκλεγεί ως Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Νάπας τον Δεκέμβριο του 2016 και Αντιδήμαρχος τον Ιανουάριο του 2020.
 

Τα τελευταία χρόνια…

Στην οικογένεια μου γενικά είχαμε αρκετούς θανάτους. Ο τελευταίος ήταν του πατέρα μου πριν από περίπου 5 μήνες από μία περίεργη ασθένεια του πνεύμονα σε ηλικία 69 ετών.

Η ζωή μου σήμερα…

Στην προσωπική μου ζωή θεωρώ ότι έχω πετύχει όσα είχα ονειρευτεί εφόσον έχω δημιουργήσει την οικογένειά μου, έχω παντρευτεί και έχω αποκτήσει ένα γιό. 
Ασχολούμαι τον περισσότερο μου χρόνο με τις οικογενειακές επιχειρήσεις που διατηρώ μαζί με τον αδελφό μου. Παράλληλα, προσπαθώ να συνεισφέρω τόσο στο Δήμο Αγίας Νάπας αλλά και να βοηθώ τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας σε ότι χρειάζεται. Ταξιδεύω αρκετά λόγω και της φύσης των επιχειρήσεων μας. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τα χόμπι μου που σχετίζονται με την θάλασσα ή την εξοχή. Τους τελευταίους μήνες θα με βρεις να περνώ και αρκετές ώρες στο περιβόλι του πατέρα μου».

Η προσωπική τους άποψη σχετικά με τις δυο μαρίνες (Αποφασίστηκε στην επαρχία Αμμοχώστου να γίνουν 2 μαρίνες 600 και 300 σκαφών (Αγία Νάπα και Παραλίμνι). 

Αβραάμ Μουλαζίμης: «Από την στιγμή που αποφασίστηκε να γίνουν 2 μαρίνες στην επαρχία Αμμοχώστου, θα πει διπλή ευλογία. Σημαντικές και μεγάλες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, περισσότερος τουρισμός. Ουσιαστικά θα αναβαθμίσουν τόσο τον ναυτικό όσο και τον παραθεριστικό τουρισμό της περιοχής μας και της Κύπρου γενικότερα».

Αντώνης Χρίστου: «Θεωρώ ότι για να δοθούν οι άδειες για όλες τις μαρίνες γίνεται κάποια έρευνα πρώτα από πλευράς κυβέρνησης, θα ήταν λάθος να μην έγιναν. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αφού δόθηκε η Μαρίνα Αγίας Νάπας πρώτα τότε δεν θα ήταν σωστό να δοθεί και δεύτερη Μαρίνα στην περιοχή. Και επειδή κάποιος θα πει ότι το λέω αυτό επειδή κατάγομαι από Αγία Νάπα, θα πω και το αντίθετο. Δηλαδή αν δινόταν η Μαρίνα Παραλιμνίου πρώτα τότε να μην δινόταν αυτή της Αγίας Νάπας. Ή ακόμα μία καλύτερη λύση θα ήταν να γίνει μία Μαρίνα κάπου στην μέση για να εξυπηρετεί και τους δύο Δήμους π.χ Κάβο Γκρέκο.
Ούτως ή άλλως αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μία Μαρίνα Αγίας Νάπας που λειτουργεί πολύ επαγγελματικά με μία εξαιρετική διοίκηση. Θα ήταν σωστό να περιμένουμε και την Μαρίνα Παραλιμνίου και να ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και με τις δύο Μαρίνες».

 

Ο αγαπημένος γιατρός του κύριου Μουλαζίμη, Ξενάκης Κυριακίδης, έφυγε από τη ζωή λίγες ώρες μετά την συνέντευξή του.