Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απατη

Να αγνοήσουν μηνύματα με αποστολέα [email protected], τα οποία φέρουν, παράνομα, το λογότυπο του Τμήματος Φορολογίας και αναφέρονται σε επιστροφές φόρου, καλεί τους πολίτες το Τμήμα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ανεπιθύμητη αλληλογραφία (spam messages).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε ότι αποστέλνονται μηνύματα με ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολέα [email protected], τα οποία αφορούν ανεπιθύμητη αλληλογραφία (spam messages).

Όπως αναφέρεται, τα συγκεκριμένα μηνύματα φέρουν, παράνομα, το λογότυπο του Τμήματος Φορολογίας και αναφέρονται σε επιστροφές φόρου με το ακόλουθο κείμενο:

«Σας ενημερώνουμε ότι το αίτημά σας για αυτόματη επιστροφή φόρου για την περίοδο από Σεπτέμβριο 2022 έως Δεκέμβριο 2022 έχει εγκριθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική μας πύλη ή να επισκεφτείτε την πλησιέστερη εφορία: https://mof-gov.net/VAT540256»

«Όσοι έχουν λάβει μηνύματα με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά, καλούνται να τα αγνοήσουν», σημειώνεται.

Επισημαίνεται επίσης ότι, το Τμήμα Φορολογίας επίσημα επικοινωνεί μόνο μέσω ηλεκτρονικών διευθύνσεων οι οποίες καταλήγουν σε: @tax.mof.gov.cy