Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχες

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 


Σύμφωνα με την Μετεωρολογική βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο το Αιγαίο, κινείται ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει το νησί από αργά το βράδυ της Τρίτης.


Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά και βόρεια παράλια δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και νωρίς το βράδυ αναμένονται κατά τόπους βροχές, ενώ στα ανατολικά παράλια δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Από τα μεσάνυχτα κυρίως και μετά αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να ξεκινούν από τα δυτικά και προοδευτικά να επηρεάζουν όλο το νησί. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Αργότερα όμως, θα καταστούν κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα τοπικά να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόνερο ή και χιόνι. Από το απόγευμα και μετά, το σύστημα υποχωρεί ανατολικά και τα φαινόμενα σταδιακά εξασθενούν.


Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Την Παρασκευή, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη για να κυμανθεί κοντά αλλά λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.